وي افزود:سادگي تکنيک و عدم نياز به آموزش فني بيش از هر فعاليت اقتصادي ديگري زمينه براي توسعه و پيشرفت به خصوص در مناطق روستايي و عشايري دارد و ميتواند به عنوان دومين منبع درآمد و در پاره اي از مناطق کشور به عنوان اصليترين درآمد به شمار رود .
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان کرمان تصريح کرد:در اين ميان عدم مشابهت و فقدان جنبه رقابتي فرآورده هاي دست ساز با توليدات صنعتي کشورهاي پيشرفته، ارزاني نسبي قيمت صنايع دستي به علت پايين بودن سطح دستمزدها در ممالک در حال توسعه، بالا بودن قدرت خريد و تمايل نهايي به مصرف مردم کشورهاي پيشرفته و علاقه آنان به خريد و استفاده از اشيا هنري مصرفي و رعايت ملاحظات اجتماعي و سياسي از طرف کشورهاي پيشرفته که موجب تعيين سهميه و معافيتهاي گمرکي براي فراورده هاي دسترسي صادراتي ممالک جهان سوم شده است را مي توان از موفقيت حاصله در زمينه صدور گسترده محصولات صنايع دستي دانست .
وي خاطر نشان کرد:با حفظ، احيا، توسعه و ترويج هر چه افزون تر محصولات فوق و شناخت بيشتر از علايق و فرهنگ ساير کشورها و اگاهي از عرصه رقابت در بازارهاي جهاني مي توان آينده درخشان و توصيف ناپذيري را در اين عرصه شاهد بود.
کارنما يادآور شد: گليم بيش از قالي در کشورمان سابقه و قدمت دارد و در واقع قالي در اثر تکامل گليم بافي طي قرون و اعصار متمادي پديد آمده است.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي استان کرمان ادامه داد: براي بافت گليم نيز از دارهاي عمودي و افقي استفاده ميکنند همچنين گليم هاي هر منطقه داراي خصوصيات ويژه اي از نظر طرح و رنگ است و به طور کلي بايد گفت که گليم هر منطقه را مي توان با توجه به طرحها و رنگ بندي آن از ساير مناطق ديگر بازشناخت.
کارنما اظهار داشت: اگرچه بطور معمول از نخ پنبه اي براي تار گليم استفاده مي شود ولي در برخي از مناطق گليم بافي کشورمان مانند فيروز اباد و روستاهاي آن ( محل استقرار ايل قشقايي) و نيز در روستاهاي بوشهر و کهگيلويه و بوير احمد از نخ پشمي به عنوان تار استفاده مي شود ضمن آنکه در مناطق مذکور با رنگهاي گياهي رنگريزي شده و مورد استفاده قرار ميگيرد.
کارنما ادامه داد: در استان کرمان بيش از 61 رشته صنايع دستي شناسايي شده که 41 رشته آن فعال ، 17 رشته نيمه فعال و 3 رشته منسوخ شده است.
رئيس سازمان ميرث فرهنگي استان کرمان ادامه داد: فعالان بخش صنايع دستي استان کرمان بيش از 150 هزار نفر در رشته فرش و 150 هزار نفر در ديگر رشته ها فعاليت دارند که حدود 60 هزار نفر در رشته هاي بافته هاي داري فعاليت دارند همچنين از عمده رشته هاي بافته هاي داري و زيراندازها در استان کرمان مي توان به گليم ، گبه، گليم ، گليم شيريکي پيچ و قالي اشاره کرد./117
انتهای پیام/