محمدحسين فرمهيني فراهاني با بيان اينکه فرش دستبافت استان مرکزي با نام تجاري فرش ساروق در جهان شهره است، افزود: کمتر موزهاي است که مزين به آثار هنرمندان و صنعتگران فرشباف استان نباشد.
وي ادامه داد: گليم استان به خصوص گليم ساوه از دوران صفوي با سابقه درخشان توليد شده و در حال حاضر گليم گل برجسته استان در کشور پرآوازه است و در فروشگاههاي صنايعدستي به فروش ميرسد.
فراهاني افزود: مسگري نيز در اراک و تفرش سابقهاي ديرينه دارد و توليدات هنرمندان استان در اين رشته به ويژه توليدات مسي مينياتوري به سراسر کشور ارسال ميشود.
وي متذکر شد: از ديگر رشتههاي صنايعدستي در استان که قابليتها و زمينههاي رشد و فعاليت زيادي دارند ميتوان از طراحي و نقشهکشي فرش، رفوگري، رنگرزي سنتي، جاجيم بافي، هنرهاي چوبي شامل منبت و کندهکاري روي چوب، معرق و محرق، پيکرتراشي، نازککاري چوب، مشبک، ساخت سازهاي سنتي و خراطي نام برد.
فراهاني در تشريح هنرهاي فلزي به قلمزني روي مس، مسگري، سفيدگري، چلنگري، علامتسازي اشاره کرد و افزود: از ديگر رشتههاي استان ميتوان به آينهکاري، گچبري سنتي، سوزندوزي و رشتههاي وابسته به آن، گيوهبافي و گيوهدوزي و البسه محلي اشاره کرد.
وي از سراميک، سفالگري و مجسمهسازي، صنايعدستي تکميلي و تلفيقي، بامبو بافي، تراش سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي، تذهيب و نگارگري، بافتههاي سنتي، عروسکهاي محلي به عنوان ديگر رشتههاي استان ياد کرد.
فراهاني با بيان اينکه مجموع رشتههاي هنرهاي سنتي و صنايعدستي استان مرکزي به 66 رشته ميرسد، خاطرنشان کرد: به اين منظور در هفتمين نمايشگاه سراسري هنرهاي سنتي و صنايعدستي حدود 60 غرفه براي نمايش آثار هنرمندان اين استان در نظر گرفته شده است./115
انتهای پیام/