وي افزود:گردشگري و مسافرت يکي از مهمترين و اشتغالزا ترين صنايع جهان به شمار مي رود که طي دو دهه اخير به رشد اقتصادي کشورها کمک قابل توجهي کرده است.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري گفت:اطلاعات منتشر شده از سازمان جهاني گردشگري نشان مي دهد درسال 2008 ميلادي تعداد گردشگران خارجي به 924 ميليون نفر و درآمد حاصل از اين بخش نزديک به هزار ميليارد دلار مي رسد.
موسوي افزود:براساس پيش بيني هاي صورت گرفته از سوي همين سازمان در 2010 اين درآمد به هزار و 400 ميليارد دلار مي رسد که حاکي از اهميت صنعت گردشگري در اقتصاد جهاني است.
وي تصريح کرد:امارت، ايران و عربستان با 6/ 48 ،8/32 و 2/27 ميليارد دلار بزرگترين اقتصاد گردشگري منطقه خاورميانه و به ترتيب رتبه هاي 21 ، 28 و 31 جهان هستند.
موسوي با بيان اينکه برخورداري از ميراث غني فرهنگي، باستاني و تاريخي مهمترين مزيت نسبي ايران نسبت به کشورهاي منطقه در جذب گردشگر خارجي محسوب مي شود افزود:همچنين به لحاظ ژئو پلتيک قرار گرفتن در مسير جاده ابريشم و دسترسي به آبهاي بين المللي از يک سو و کشورهاي حوزه خليج فارس از سوي ديگر مزيت مهمي در توسعه گردشگري محسوب مي شود.
وي خاطرنشان کرد:گسترش حمايتهاي دولت به منظور ايجاد زير ساختهاي اوليه سرمايه گذاري در صنعت گردشگري و در نتيجه رشد قابل توجه و رو به رشد سرمايه گذاري بخش خصوصي درايجاد تاسيسات گردشگري از جمله مناطق نمونه گردشگري،هتل ، مجتمع هاي بين راهي ،اردوگاه و ديگر تاسيسات گردشگري ايران را تبديل به کشوري با پتانسيل ها و ظرفيت هاي بالاي گردشگران کرده است.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري با بيان اينکه قوانين و مشوقهاي سرمايه گذاري در کشور ايران طي سالهاي گذشته رشد چشمگيري داشته است مهمترين اقدامات صورت گرفته در زمينه تشويق سرمايه گذاري دربخش گردشگري را تشريح کرد.
موسوي درتوضيح اولين اقدام براي تشويق سرمايه گذاري در بخش گردشگري تصريح کرد:براساس قانون تشويق و حمايت ازسرمايه گذاري خارجي ريسک غيرتجاري سرمايه گذاري در صورت اخذ مجوز از هيات سرمايه گذاري خارجي ايران به صورت کامل پوشش داده خواهد شد که در حوزه تامين مالي خارجي براساس قانون تشکيل سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري حداقل ده درصد از سهميه فاينانس کل کشور بايد به امر توسعه طرح هاي گردشگري و صنايع دستي اختصاص يابد.
وي تصويب هزار و 128 منطقه نمونه گردشگري در مناطق مستعد کشور و قطبهاي گردشگري را دومين اقدام براي تشويق سرمايه گذاري ذکر کرد و متذکر شد: تعداد 204 منطقه داراي سرمايه گذارو مابقي آماده واگذاري به سرمايه گذار است.
موسوي با اشاره به اينکه براي 877 منطقه مطالعات امکان سنجي انجام شده است افزود:سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري به منظور فراهم اوردن بستر مناسب حضور سرمايه گذاران و ايجاد زيرساختهاي مورد نياز در فاصله سالهاي 84 تا 88 تقريبا 4هزار و 800 ميليارد ريال به منظور مطالعه و ايجاد زيرساختهاي مورد نياز در مناطق مذکور کمک مالي انجام داده است.
وي با بيان اينکه در حال حاضر تمامي مناطق نمونه گردشگري کشور داراي شناسنامه و کد مشخص است افزود: دفتر مناطق نمونه گردشگري معاونت سرمايه گذاري سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري با ايجاد بانک اطلاعات مناطق نمونه گردشگري اقدام ارزنده اي را جهت شناساندن اين مناطق به سرمايه گذاران انجام داده است.
وي با بيان اينکه مطالعات سطح بندي تمامي مناطق نمونه گردشگري در چهار سطح بين المللي،ملي،استاني و محلي در مرحله انجام مطالعات پايلوت در يکي ازاستانهاي کشور قرار دارد اضافه کرد:ضوابط اولويت بندي تمامي مناطق نمونه گردشگري در حال انجام و تائيد نهايي است و بسته هاي سرمايه گذاري مناطق نمونه گردشگري نيز تهيه شده و قابل ارائه درهمايش ها و نمايشگاه هاي داخلي و خارجي است.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري خاطرنشان کرد:تمامي اطلاعات و راهنمايي هاي لازم در سايت مناطق نمونه گردشگري قابل ارائه به سرمايه گذاران و علاقمندان است.
موسوي درتشريح سومين بخش اقدامات انجام شده گفت:معاونت سرمايه گذاري و طرح هاي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري وظيفه بستر سازي به منظور ايجاد زير ساختهاي گردشگري، جذب سرمايه گذاران داخلي و خارجي ، اعطاي تسهيلات بانکي، تمهيد حمايتهاي مورد نياز توسعه اين صنعت از جمله معافيت 50 درصدي مالياتي ،کمک به ايجاد زير ساختها و حمايت از سرمايه گذاران خارجي را و طرح هاي توسعه زيرساختهاي مختلف گردشگري را دارد.
وي همچنين گفت:برگزاري دو همايش بين المللي فرصتهاي سرمايه گذاري در گردشگري در سالهاي 2008 و 2009 ميلادي يکي ديگر از رويکردهاي مهم دولت به منظور نشان دادن اهتمام جدي در توسعه زيرساختهاي گردشگري بوده است.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري خاطرنشان کرد:درهمين راستا برگزاري همايش بين المللي فرصتهاي سرمايه گذاري مناطق آزاد و ويژه تجاري صنعتي گردشگري در سالهاي آينده از رديکردهاي مهم دولت درتوجه به اين صنعت به شمار مي آيد.
وي گفت:مناطق نمونه گردشگري،تاسيسات اقامتي ، سايتهاي طبيعت گردي ، روستاهاي هدف گردشگري شهرکها و بارزاچه هاي صنايع دستي ، اماکن تاريخي قابل احيا، مجتمع هاي آب درماني ، بسته هاي سرمايه گذاري نوار ساحلي ، بسته هاي سرمايه گذاري خدمات گردشگري و بسته هاي سرمايه گذاري در مناطث آزاد تجاري و ويژه اقتصادي در قالب بسته هاي فرصتها به زبانهاي فارسي و انگليسي تهيه شده و آماده ارائه به سرمايه گذاران است.
موسوي با بيان اينکه مهمترين رويکرد دولت دراين زمينه فراهم آوردن زمينه حضور برندهاي بين المللي در زمينه تاسيسات اقامتي هتل در کشور بوده است افزود:اين رويکرد هم راستاي با سياست محوري حذب سرمايه گذاري براي حضور دراين صنعت درکشور بوده است.
وي در تشريح پنجمين اقدام انجام شده و با بيان اينکه يکي از برنامه هاي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري حمايت از توسعه گردشگري در مناطق آزاد تجاري و اقتصادي است افزود:حضور سازمان در مناطق مزبور با رويکرد معرفي ظرفيتهاي سرمايه گذاري در صنعت گردشگري به سرمايه گذاران و تامين کنندگان مالي و کمک به توسعه زيرساختهاي گردشگري است.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري به ششمين محور اشاره کرد و افزود:در صنعت حمل و نقل و ساير خدمات زيربنايي سرمايه گذاريهاي کلان اخير زمينه را براي ارائه خدمات مناسب به گردشگران داخلي و خارجي فراهم کرده است.
موسوي افزود:با توجه به نقش انکار ناپذير توسعه خدمات زيربنايي و شبکه حمل و نقل در توسعه صنعت توريسم، ايران را در کنار کشورهاي ترکيه و امارات به مقصد گردشگران تبديل کرده است.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري درپايان خطاب به سفرا و ديپلماتهاي شرکت کننده دراين همايش تصريح کرد:اميدواريم دراين سفر ميزبان خوبي براي شما باشيم چون معتقديم که گردشگري در جهان يعني توسع صلح و دوستي و ايجاد اشتغال و فقر زدايي./104
انتهای پیام/