تحولي عظيم انتظار حصيربافي هرمزگان را مي‌کشد

معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان هرمزگان با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت:درصدد رايزني با پنج استان جنوبي که هنرمنداني فعال در رشته حصيربافي دارند،هستيم.

نادرکمالي حصيربافي را به عنوان رايج‌ترين و معمول‌ترين هنر استان هرمزگان معرفي کرد و گفت:درصدد هستيم با پنج استان جنوبي پروژه‌اي بزرگي را به مرحله اجرا در آوريم.

وي خاطرنشان کرد:بايد با شناسايي بيشتر نخل، کاربري‌هاي متفاوتي براي آن طراحي کنيم تا بازار اين رشته صنايع دستي از حالت رکود خارج شود همچنين مي توان با برنامه‌ريزي از اين هنر سنتي براي جذب گردشگر بهره برد.

لازم به ذکر است؛ماده اوليه مورد نياز حصير بافي برگ درخت خرما بوده که به حد وفور در اختيار صنعتگران است و توليد انواع فرآورده هاي حصيري که کاملاً جنبه مصرفي دارد در استان شايع است.

روستاهاي ميناب، بشاگرد، بندر لنگه و اطراف آن از مناطق مهم بافت حصير است که اکثر کار آن توسط زنان و دختران منطقه صورت مي گيرد.

مواد اوليه مورد مصرف عبارت است از برگ درخت خرما(پيش مُغ) و ضايعات درخت خرما و گياهي به نام \"مور\". حصير بافان ميناب در روستاهاي بهمني، چلو، نصيرابي، محمودي و قاسم آباد ساکن هستند./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388090423