در اين مراسم باستان شناسان پيش کسوتي چون؛ ميرعابدين کابلي از دوستان مرحوم آذرنوش در بعد شخصيتي، ناصر نوروززاده چگيني مدير گروه تاريخي پژوهشکده باستانشناسي به عنوان همکار در بعد علمي و يوسف مرادي از شاگردان و همکاران وي در پژوهشهاي باستان شناسي قلعه يزدگرد سخنراني خواهند کرد.
همچنين در اين روز دو فيلم کوتاه از از زندگي اين پژوهشگر پرتلاش عرصه باستان شناسي به نمايش گذاشته ميشود.
خاطرنشان ميشود؛ اين مراسم به کوشش واحد انتشارات و همايش¬هاي پژوهشکده باستانشناسي و با حضور جامعه باستان شناسي برگزار ميشود.
مرحوم دکتر مسعود آذرنوش در هفتم آذر ماه سال گذشته هنگام بازگشت از مأموريت همدان بر اثر سکته قلبي در سن 63 سالگي بدرود حيات گفت.
درگذشت رئيس فقيد پژوهشکده باستان شناسي، فقدان بزرگي بود که به اعتقاد بسياري از کارشناسان اين حوزه؛ با رفتن او باستانشناسي کشور دچار خسران بزرگي شد.
او تحصيلات خود را تا مقطع کارشناسي ارشد رشته باستانشناسي در دانشگاه تهران گذراند و براي ادامه تحصيل به آمريکا رفت در آنجا مدرک دکتراي خود را از دانشگاه کاليفرنيا دريافت کرد. رساله دکتراي او در مورد هنر ساساني در شرق فارس و منطقه حاجي آباد بود.
آذرنوش سرپرستي هيأتهاي کاوش بررسي، مرکز باستانشناسي ايران در سالهاي 1349 تا 59 13، استادياري مؤسسه باستانشناسي دانشگاه تهران از 1375، تدريس در دانشگاههاي تهران، تربيت مدرس و دانشگاه آزاد اسلامي، رياست پژوهشکده باستان شناسي پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي را از سال1379 تا 1385 و …. در سوابق اداري و اجرايي و آموزشي خود دارد.
وي همچنين در سالهاي 86 و 87 سرپرست هيأت کاوش باستانشناسي هگمتانه همدان و قلعه يزدگرد در استان کرمانشاه را برعهده داشت.
اين باستان شناس برجسته که تا پيش از مرگ مشاور پژوهشگاه باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي بود داراي دهها مقاله باستان شناسي در نشريههاي تخصصي داخلي و خارجي به زبانهاي فارسي، انگليسي و فرانسه است.
تغييرات اساسي منجر به پيشرفت و بهبود باستان شناسي کشور، فراهم کردن امکان ورود نسل جوان به تشکيلات باستانشناسي، شکلگيري پژوهشهاي جديد به ويژه در زمينه پيش از تاريخ و دورههاي تاريخي و ايجاد کتابخانه تخصصي در پژوهشکده باستان شناسي از مهمترين اقدامات اين باستانشناس ارزنده کشور محسوب ميشود.
علاقهمندان براي شرکت در اين بزرگداشت ميتوانند روز چهارشنبه، 11 آذر ماه از ساعت 14 تا 30/16 در تالار اجتماعات پژوهشکده حفاظت آثار و اشياي فرهنگي تاريخي به نشاني؛ ميدان امام خميني، خيابان امام خميني نرسيده به خيابان سي تير شماره 15 حضور يابند./118
انتهای پیام/