بنابراين گزارش نمايشگاه شکوه فرهنگ ايراني نزديک به 300 اثر از موزه ملي ايران و 5 موزه بزرگ شهر استانبول را که مربوط به سه دوره پيش از تاريخ، تاريخي و دوران اسلامي است به نمايش گذاشت.
موزه ملي ايران براي حضور در اين نمايشگاه که 63 روز به طول ميانجامد، 149 اثر فاخر مربوط به اين سه دوره تارريخي را برگزيده است.
اين گزارش حاکي از آن است که آثار انتخابي براي اين نمايشگاه مربوط به هزاره پنجم قبل از ميلاد تا زمان قاجار است که در اين ميان مفرغهاي لرستان که مربوط به هزاره سوم به بعد هستند زيبايي چشم نوازي به نمايشگاه بخشيدهاند.
آثاري که از 5 موزه بزرگ شهر استانبول براي نمايش به موزه توپ کاپي آمدهاند همگي متعلق به تاريخ شکوهمند ايران است که در حال حاضر در اين موزههاي اين شهر نگه داري ميشوند.
اشيايي چون شمشيرهاي شاه عباس، تفنگ شاه طهماسب و تفنگ مظفرالدين شاه از آثار بزرگي به شمار ميآيند که از موزههاي استانبول راهي نمايشگاه شکوه فرهنگ ايراني شدهاند.
برپايه اين گزارش موزه ملي ايران نيز آثاري چون کتيبه خشايارشاه، ظروف سيمين و زرين، پارچههاي دوره صفوي، مجسمههاي گلي و کتيبه نقرهاي دوره هخامنشي را به اين نمايشگاه آورده است.
معرفي هنرهاي سنتي و صنايعدستي به عنوان فعاليت مشترک دو کشور در کنار موضوع کتابت و معرفي شاهنامههاي ارزشمند از نکات با اهميت نمايشگاه شکوه فرهنگ ايراني در موزه توپ کاپي است.
اين در حالي است که نمايشگاه مذکور دستبافتههاي داري مربوط به دورههاي مختلف تاريخي و فناوري ايرانيان در ساخت سفال را نيز به شايستگي نمايش ميدهد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشورمان در آيين افتتاح اين نمايشگاه با اشاره به اينکه ايران همواره براي حوزه فرهنگ اهميت ويژهاي قائل بوده است، اظهار داشت: تعاملات دو ملت ايران و ترکيه موضوع تازهاي نيست و همواره آنها در راستاي مشارکتهاي فرهنگي و نمايش کرامت انساني در دورههاي مختلف با يکديگر مشارکت داشتهاند.
حميد بقايي تصريح کرد: حضور در آيين گشايش اين نمايشگاه فرصت مناسبي براي بيان اين موضوع است که ثبت جهاني عيد نوروز به عنوان يکي از اعياد مشترک دو ملت ايران و ترکيه نقطه عطفي در همکاريهاي مشترک دو کشور به حساب ميآيد.
معاون رئيس جمهور خاطرنشان کرد: به واسطه وجوه مشترک فرهنگي ميان دو کشور و با توجه به پتانسيلهاي قابل قبول ايران از تمامي سرمايه گذاران خارجي براي حضور در ايران و سرمايه گذاري بر روي پتانسيلهاي کشورمان دعوت ميکنيم.
وي يادآور شد: خوشحاليم که در سالي که از سوي يونسکو به عنوان سال تجديد روابط فرهنگي نامگذاري شده، روابط فرهنگي ميان دو کشور ايران و ترکيه مسير اصلي خود را پيدا کرده است.
111/
انتهای پیام/