ميراث آريا(chtn) - احمدي‌نژادادر تشريح سخنان خود گفت: جمهوري اسلامي ايران ضمن حمايت از پروتکل کيوتو و تقويت آن آمادگي خود را براي ادامه همکاري‌ها بخصوص در زمينه استفاده مطلوب از منابع انرژي، بومي‌سازي فناوري‌هاي زيست‌محيطي، متناسب با حمايت مالي و تکنولوژي توسعه پاک به طور فراگير و يا به صورت دوجانبه اعلام مي‌نمايد.
رييس‌جمهوري اسلامي ايران در اين نشست هفت پيشنهاد و راهکار براي کاهش و کنترل آلودگي و جلوگيري از تخريب محيط‌زيست در جهان ارائه کرد و از جمله پيشنهاد کرد که سال 2011 به عنوان «سال اصلاح الگوي مصرف و کاهش آلودگي در جهان \" اعلام و براي توسعه فرهنگ قناعت انساني برنامه ريزي گردد.
احمدي‌نژاد همچنين از تلاش‌هاي دوستداران طبيعت و حيات انساني و گروههاي مردمي که با سخنراني‌ها، تجمعات و روشنگريهاي خود موجب تحريک حساسيت مثبت نسبت به ضرورت صيانت از محيط زيست شده‌اند، قدرداني کرد.
متن کامل سخنراني رييس جمهوري اسلامي ايران به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمدلله رب العالمين و الصلوة و السلام علي سيدنا و نبينا محمد و آله الطاهرين و صحبه المنتجبين
اللهم عجل لوليک الفرج و العافية و النصر واجعلنا من خير انصاره و اعوانه والمستشهدين بين يديه
جناب رئيس
رؤساي محترم کشورها و دولت‌ها
خانم‌ها، آقايان
خداوند بزرگ را از اعطاي فرصت حضور در اين نشست سپاسگزارم. از دولت و ملت دانمارک به خاطر ميزباني خوب و از دبيرخانه براي تلاش‌هاي مستمر آنان تشکر مي‌کنم و اميدوارم تلاش‌ها به نتيجه مناسب برسد.
دوستان و همکاران
آب و هوا متعلق به همه ملتها و از نعمت‌هاي بزرگ خداوند است که چرخش متعادل آن موجب دوام حيات بالنده بشري است و بهم خوردن تعادل آن، در زندگي کل جامعه بشري تاثيرات شديد منفي برجاي مي‌گذارد.
متاسفانه اين نعمت در يک مسابقه کاملاً مخرب در معرض آسيب جدي قرار گرفته است.
لطفاً به اين گزاره‌ها توجه کنيد:
- غلظت گازهاي گلخانه‌اي در جو، طي دهه‌هاي اخير 35% و دماي زمين حدود1 درجه سانتيگراد افزايش يافته است.
- تعادل آب و هوا در بيشتر مناطق جهان مختل شده است.
- طوفان‌هاي بزرگ، سيل‌ها و خشکسالي‌هاي گسترده و بحران غذا در راه و سطح بيابانها رو به گسترش است.
تغيير اکوسيستم‌ها موجب اخلال جدي در چرخه‌هاي حيات جانوران و حيوانات در خشکي و دريا شده است.
- سالانه ميليونها نفر بر اثر آسيب‌هاي ناشي از هواي آلوده، جان خود را از دست
مي‌دهند و بيماريهاي پوستي و تنفسي رو به افزايش است.
- اگر انتشار گازهاي گلخانه‌اي با همين سرعت افزايش يابد به زودي سطح اين گازها به دو برابر پيش از دوران صنعتي شدن مي‌رسد، يعني به جاي کاهش 50 درصدي، 50 درصد افزايش مي‌يابد و حيات طبيعي را با چالش جدي مواجه مي‌نمايد.
عاليجنابان
با شنيدن اين مطالب، هم اينک گزاره‌هاي مشابه و مرتبطِ متعددي در ذهن شما تداعي شده است، اما سئوال اين است که علت چيست ؟
پاسخ اوليه اين است که علت، افزايش مصرف سوخت فسيلي و دخالت گسترده و مخرب در طبيعت است.
اما سئوال اصلي و جدي‌تر آن است که عامل تشديد تمايل به مصرف سوخت فسيلي و دخالت در طبيعت کدام است.
مي‌خواهم پاسخ اين سئوال را در دو سطح تحليل نمايم.
سطح الف: مبنايي و کلان
آيا پديده تغيير آب و هوا تنها يک مشکل زيست محيطي است يا قبل از آن يک موضوع فرهنگي، رفتاري و اقتصادي مي‌باشد.
با نگاهي به تحولات فکري و اجتماعي در حداقل دو قرن گذشته شاهد حاکميت مادي‌گرايي بر انديشه و رفتار و مناسبات حاکم بر بخش‌هاي وسيعي از جهان هستيم.
حيات نظام سرمايه‌داري، وابسته به توسعه شديد مصرف کالا و دخالتهاي گسترده در طبيعت است.
يک مسابقه بي امان در دامن زدن به مصرف براي افزايش درآمد کلان سرمايه داران در جريان است.
برنامه‌ريزي توسعه، مبتني بر گسترش مصرف گرايي، طراحي و تبليغ و در بخش‌هايي از جهان، مصرف‌گرايي به يک ارزش اجتماعي بدل شده است. توليد براي مصرف بيشتر و مصرف براي توليد بيشتر يک چرخه و فرايند پايان ناپذير تخريبي است.
ديديد که با خلق حدود سي هزار ميليارد دلار دارائيهاي کاغذي و غيرواقعي و دامن زدن به مصرف چه مشکلاتي را در بحران اقتصادي اخير پديد آوردند.
بر اساس جهان بيني مادي، لذت و سود فرديِ حداکثري يک هدف استراتژيک و تغيير ناپذير است.
توسعه مصرف، حذف رقبا و تسخير بازارهاي جهاني، انحصار در توليد فن‌آوريهاي نوين و جلوگيري از خودکفايي ملتها از مظاهر همين تفکرند.
اين انديشه به اين مقدار بسنده نمي‌کند؛ بلکه دامن زدن به مسابقات تسليحاتي و جنگ، تشديد مصرف سلاح و افزايش تقاضا براي خريد آن را نيز مباح مي‌داند.
جز اين است که همه اينها، محصول جهان بيني نظام سرمايه داري و اقتصاد ليبراليستي و نيازمند مصرف هرچه بيشتر سوخت ارزان و تخريب طبيعت است.
ب: سطح سياسي
دسترسي و شيوه استفاده از منابع انرژي دنيا يکي از عوامل مهم جنگ‌ها و کشمکش‌هاي بين‌المللي بوده و انرژي همواره يک موضوع امنيتي و سياسي بوده است.
انرژي و نفت به مدت يک قرن مولفه اساسي و راهبردي سياستهاي امنيتي و خارجي دولت آمريکا را شکل داده، همانگونه که براي امپراطوري‌هاي قبل از آن همين نقش را ايفا کرده، است. در اين مدت مناطق نفت خيز جهان همواره آماج جنگها و لشگرکشي‌ها به منظور سلطه بر منابع انرژي بوده‌اند.
لطفاً توجه کنيد؛
آمريکا با کمتر از 5% جمعيت جهان، 25% از نفت و انرژي و بيش از 18% از چوب و حدود 14% آب دنيا را مصرف مي‌کند و حدود 40% خودروهاي جهان در آن کشور در حرکتند. اين دولت معادل اکثريت کشورهاي جهان بودجه نظامي و در تمام نقاط درگيري و جنگ، حضور فعال دارد.
کشورهاي مشهور به پيشرفته صنعتي با حدود 20% از جمعيت جهان 85% انرژي را مصرف و به تبع آن بيشترين آلودگي را منتشر مي‌نمايند.
معلوم نيست اگر ديگران نيز از رفتار اين کشورها تبعيت نمايند چه اتفاقي رخ خواهد داد.
دولتمردان امريکايي و دوستانشان با تاکيد بر توسعه توليد سوخت فسيلي، با روشهاي زورمدارانه از گسترش فنآوريهاي جديد در استفاده از منابع انرژي‌هاي تجديد شونده و پاک ممانعت مي‌نمايند. همزمان با امتناع از پذيرش تعهدات بين‌المللي و با وعده‌هاي بدون پشتوانه مانع از تحقق يک عزم جهاني براي کنترل نشر آلودگي‌ها مي‌شوند.
معلوم است که وضعيت موجود آب و هوا ناشي از انديشه، رفتار خودخواهانه و خودبرتر بيني تعدادي از دولتها و زياده طلباني است که به دنبال منافع حداکثري و تسلط بر ثروتهاي جهان، بدون توجه به پيامدهاي آن، هستند.
ادامه وضع موجود ناممکن است و به انهدام حيات بشري منجر خواهد شد.
دوستان و همکاران
اينک سئوال اين است که راه حل چيست ؟
بر اساس آنچه ذکر شد معلوم است که راه حل اصلي و کليدي بازگشت به ارزش‌هاي انساني و الهي است.
خداوند انسان را عزيز داشت و اکرام فرمود. براي او خير، نيکي، رشد و کمال را پسنديد. حقوقي براي او قرارداد و او را به يکتاپرستي و توجه به حق و عدالت دعوت فرمود و رضايت نداد که تبعيض و بي‌عدالتي حاکم شود.
خداوند از انسانها خواسته است به حقوق يکديگر احترام بگذارند، به يکديگر عشق و محبت بورزند، در پيشرفت و تعالي يار و ياور هم باشند، شادي و غم و داشته‌هاي خود را با هم تقسيم و در راه سعادت و رفاه ديگران فداکاري کنند. عدالت و انصاف را پايه رفتار خود با انسانها و طبيعت قرار دهند و از زياده‌خواهي و برتر‌جويي خودداري کنند.
خواسته است که شکر نعمت‌هاي الهي از جمله مراتع، جنگل‌ها، آب‌ها و هوا را با استفاده صحيح از آنها به جا آورند و با اَعمال خود زمينه فساد و تباهيِ خشکي‌ها و دريا‌ها را فراهم نکنند.
اگر چنين جهان‌بيني و معرفتي که توسط پيامبران الهي به بشريت عرضه شده است مبناي زندگي قرار گيرد بدون ترديد تخريب محيط زيست مهار خواهد شد و زمين فرصت مي‌يابد تا خود را بازسازي و شرايط مناسبتري را براي ادامه حيات فراهم نمايد.
بر همين اساس پيشنهاد مي‌نمايد:
1- کارگروهي متشکل از انديشمندان دلسوز بشريت از کشورهاي داوطلب، در بازه زماني معين و از منظر جهان‌بيني الهي و انساني که اکثريت مردم جهان به آن معتقدند، معيارهاي سعادت بشر و جامعه بشري را استخراج و در اختيار همگان قرار دهند.
- مي‌توان با اصلاح معيارها، مصرف را متعادل نمود و برخورداري عمومي در سطح جهان را به صورت عادلانه توزيع کرد.
- مي‌توان جامعه سعادتمندي را برپا کرد که در عين برخورداري مناسب و عادلانه، زندگي در فضايي صميمي جريان داشته باشد و مسابقه برتري جويي به مسابقه مهرورزي تبديل و مصرف در حد ضرورت کنترل گردد.
2- نظام اقتصادي نوين مبتني بر موارد پيش گفته و بر پايه عدالت و کرامت انسانها تعريف و سازماندهي گردد. الگوي توليد متکي بر نياز واقعي و نه براي توسعه مصرف تدوين و ارائه گردد.
3- کشورهاي صنعتي مشهور به پيشرفته، تعهدات بين المللي را بپذيرند و همزمان سازوکار روشن و کارسازي براي مهار دولتها و بخشهاي اقتصادي متمرد، از جمله الزام به پرداخت جريمه به کشورهاي خسارت ديده، پيش‌بيني و اعمال شود.
4- نقل است که بيش از 250 ميليارد دلار در لشگرکشي به افغانستان و حدود 1000 ميليارد دلار در جنگ عراق هزينه شده است.
آيا با هزينه 50 ميليارد دلار در زيرساخت‌ها و توسعه اقتصادي، افغانستان به يک کشور آباد تبديل نمي‌گرديد و با هزينه 200 ميليارد دلار در توسعه فن‌آوريهاي جديد و استفاده مناسب از انرژي فسيلي، سطح آلاينده‌ها به قبل از دوره صنعتي برنمي‌گشت. در حالي که انتشار گازهاي گلخانه‌اي، هزاران برابر بيش از تروريست‌ها که منفورترين موجوداتند، موجب کشتار بي‌سروصداي انسانها مي‌شود، آيا همه اهداف کنوانسيون با مصرف کمتر از نيمي از بودجه نظامي دولت امريکا محقق نمي‌شود. آيا بهتر نيست بخشي از اعتبارات نظامي کشورهاي اصلي پيوست يک به ارتقاء رفاه مردم و کاهش آلودگيها اختصاص يابد.
5- با ترک نگاه سودمدار و انحصار طلب، فنآوريهاي نوين براي متنوع کردن منابع انرژي و همچنين استفاده از منابع پاک و تجديد پذير مانند باد، خورشيد، امواج دريا، حرارت زمين و انرژي هسته‌اي به صورت ارزان در دسترس همه کشورها قرار گيرد تا مجبور به استفاده کم بهره و در عين حال گسترده از منابع فسيلي نشوند.
6- جهت اجراي هرچه بهتر تامين بودجه و اهداف بلند مدت کنوانسيون، کشورها متناسب با ايجاد آلودگي در گذشته، در صندوق تسهيلات جهاني محيط زيست متعهد شوند و منابع صندوق، با سازوکار عادلانه و خارج از سلطه آلوده کنندگان اصلي، توزيع گردد.
آيا بهتر نيست با خلع سلاح عمومي هزينه توليد و نگهداري سلاحهاي هسته اي صرف توسعه فنآوريهاي نوين و رفاه و رفع فقر شود.
7- پيشنهاد مي‌شود سال 2011 \"سال اصلاح الگوي مصرف و کاهش آلودگي در جهان \" اعلام و براي توسعه فرهنگ قناعت انساني برنامه ريزي گردد.
عاليجنابان، خانمها و آقايان
جمهوري اسلامي ايران در اصل پنجاهم قانون اساسي خود وظيفه حفاظت از محيط زيست را برگرفته از آموزه‌هاي قرآني و ارزش‌هاي الهي دانسته و آن را يک وظيفه همگاني اعلام کرده است و در اين راستا دولت به برنامه ريزيهاي زير توجه داشته است:
1- کاهش در مصرف انرژي از طريق ارتقاء استانداردها در صنايع و توليدات، مديريت مصرف و حذف يارانه‌هاي انرژي در يک برنامه معين و زمانبندي شده.
2- گاز سوز کردن وسيع خودروها، صنايع و نيروگاهها
3- ايجاد دسترسي به گاز طبيعي براي بيش از 90% شهرها و بسياري از روستاها
4- مطالعه گسترده براي استفاده از انرژيهاي پاک از جمله بادي و خورشيدي و همچنين برنامه‌ريزي براي توليد سوخت هسته‌اي و 20 هزار مگاوات برق هسته‌اي
جمهوري اسلامي ايران ضمن حمايت از پروتکل کيوتو و تقويت آن آمادگي خود را براي ادامه همکاري‌ها به خصوص در زمينه استفاده مطلوب از منابع انرژي، بومي سازي فنآوريهاي زيست محيطي، متناسب با حمايت مالي و تکنولوژيکي مکانيزم توسعه پاک با تور فراگيري و يا بصورت دوجانبه اعلام مي‌نمايد و آماده است نتايج تحقيقات و تجربيات خود در استفاده از انرژيهاي پاک را در اختيار ساير کشورها قرار دهد. در اين راستا پيشنهاد تشکيل بانک يا مرکز تکنولوژي براي انتقال به کشورهاي گروه 77 و چين تحت نظر دبيرخانه کنوانسيون را تسليم مي‌دارد.

اميدوارم با مسئوليت پذيري دولتهايي که مسبب وضع امروز هستند و با همکاري همگان، اين نشست تاريخي و مهم بتواند به توافقات سازنده نائل آيد و پاسخ مناسبي به مطالبات گسترده ملل و جوامع ارائه نمايد.

با تقدير از همه دوستداران طبيعت و حيات انساني و گروههاي مردمي که با سخنراني‌ها و تجمعات و روشنگريهاي خود موجب تحريک حساسيت مثبت نسبت به ضرورت صيانت از محيط زيست شده‌اند، از خداوند بزرگ، توفيق همگان در خدمت به بشريت، احياي ارزش‌هاي الهي و انساني، استقرار عدالت و پاکي و حفظ محيط زيست جهاني که تحت رهبري صالحان و انسان کامل امکان پذير خواهد شد را مسئلت دارم.

والسلام عليکم و رحمه‌الله و برکاته
100


انتهای پیام/

کد خبر 1388092719