فعاليت نخستين کتابخانه ديجيتال خاورميانه در زمينه مرمت آغاز شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)مسئول کتابخانه و مرکز اسناد پژوهشکده‌ حفاظت از آثار و اشياي تاريخي و فرهنگي در اين مراسم گفت:کتابخانه ديجيتال مجموعه‌اي از اطلاعات سازماندهي شده در قالب ديجيتالي مبتني بر اصول مجموعه گردآوري و توليد شده است.

علي‌رضا ناصري در ادامه خاطرنشان کرد:از فوايد يک کتابخانه‌ ديجيتال مي‌توان به محدوديت مکاني و زماني، صرفه‌جويي در مدت پژوهش و ايجاد بستر و امکان پژوهش براي محققان مي‌توان اشاره کرد.

وي افزود:همچنين گستردگي مراکز آموزشي ايران در حوزه‌ حفاظت و مرمت، درخواست پژوهشگران و دانشجويان،کمبود منابع اطلاعاتي در حوزه مرمت آثار از جمله دلايلي بود که پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي براي ايجاد چنين مرکزي اقدام کرد.

وي با اشاره به تعريف طرخ ديجيتال سازي در سال 84، تهيه نرم‌افزار کتابخانه ديجيتال و راه‌اندازي سرور کتابخانه بيان داشت:پس از تخصيص بودجه،20 درصد از منابع کتابخانه از آنالوگ به ديجيتال تبديل شد.

وي ادامه داد: با بودجه‌اي که در اختيار داشتيم، 20 هم‌چنين سه‌هزار مقاله‌ي روز دنيا و مجله‌هاي مختلف، 40 منبع از کتب فارسي و 100 منبع از کتب لاتين آماده شدند.

با همکاري يکي از مراکز آموزشي داخل کشور مجلههاي مورد نياز خود را جمعآوري ميکنيم به طوريکه هماکنون سه هزار مقاله مورد نياز جمعآوري، 30 کتاب فارسي و 100 کتاب لاتين و نيز اطلاعات 2400 مقاله لاتين و 400 مقاله فارسي وارد شده است.

وي با اشاره به آماده شدن سه هزار مقاله لاتين و هزار مقاله فارسي براي ورود اطلاعات است يادآور شد:‌در حال حاضر فهرست منابع براي اطلاع رساني تهيه شده همچنين موفق به دريافت شناسگر بين‌المللي کتابخانه‌ها (isil) در سال گذشته شده‌ايم.

ناصري گسترش اطلاعات و منابع پيوند نشاني اينترنتي کتابخانه در پايگاه‌هاي ايکرم و گيتي، فروش اطلاعات و ارزآوري براي کشور، عضويت در شبکه اطلاع رساني کتابداري در حوزه حفاظت و مرمت آثار تاريخي در فهرست برنامه‌هاي آينده‌ اين کتابخانه گنجانده شده است. /118

انتهای پیام/

کد خبر 1388092833