کشف آثاري از ياخته‌هاي پلک بر روي چشم مصنوعي شهر سوخته

به گزارش ميراث آرياchtn)) منصور سجادي با اشاره به اين که از تاريخ کشف چشم مصنوعي در داخل حفره چشم اسکلت يک زن 28 ساله ساکن شهر سوخته نزديک به يک ميلي متر از قطر اين جسم کاسته شده است افزود: به منظور جلوگيري از ادامه اين روند در نظر داريم برنامه حفاظتي ويژهاي براي نگهداري از يگانه چشم مصنوعي بدست آمده در طول تاريخ باستان شناسي دنيا طراحي کنيم.

وي با بيان اين که اجزاي چشم مصنوعي مورد اشاره را قير، چرم جانوري و طلا تشکيل مي‌دهند خاطرنشان کرد: نحوه استفاده از مواد طبيعي، مهارت سازندگان و دانش پيشرفته آن روزگار از جمله مواردي است که ذهن باستان شناسان را به خود مشغول کرده است.

به گفته اين کارشناس ارشد باستان شناسي؛ کشف آثاري از ياخته‌هاي پلک چشم در کنار اين جسم نشانگر استفاده دائمي و پس از مرگ است.

وي به خرابي و صاف شدن سطح دندان به دليل استفاده به جاي ابزار کار در شهر سوخته اشاره کرد و گفت: اگرچه در دوره پالئولتيک در کشور انگلستان بريدن جمجمه انجام شده و نيز در آفريقا تا سال 1952 قطعه اي از استخوان سر دشمن را مي بريدند اما در مورد شهر سوخته بررسي هاي کارشناسان ايتاليايي و کانادايي نشان دهنده رشد استخوان سر دختر بچه و بيماري هيدروسفالي است که به دليل درمان پزشکي بخشي از سربريده شده است.

به گفته سرپرست کاوش‌هاي شهر سوخته؛ به دليل بيماري چسبندگي ستون فقرات و بيماري‌هاي استخواني سن زنان شهرسوخته نزديک به 37 سال و مردان نيز تا 41 سال بيشتر نبوده است.

سجادي با اشاره به بازسازي لباس و پوشاک ساکنان شهر سوخته بر اساس اندازه گيري 1800 اسکلت بدست آمده به کشف سفالهاي جديدي اشاره کرد که تاکنون در شهر سوخته يافت نشده بودند.

سرپرست کاوش‌هاي شهر سوخته به کشف گونه‌اي سفال اشاره کرد که درون آن مقداري مواد آلي بود که به اعتقاد وي شايد اين مواد بقاياي خمير بوده باشد .

وي ادامه داد: در حفاري هاي امسال يک ساختمان سالم بدست آورديم که متأسفانه فقط با شن پر شده بود و به نظر ميرسد که کار کاوش در اين بخش به سالها زمان نياز دارد.

وي در پايان تأکيد کرد: قرار است اطلاعاتي براي بازسازي جامع باستاني بدست آوريم./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388100128