ميراث آريا(chtn) حسينعلي ضيايي اظهار داشت: اگر مردم بدانند که هدفمند کردن يارانه‌ها چقدر به سودشان است، براي تصويب اين لايحه لحظه‌شماري مي‌کنند.

وي با اشاره به اينکه استفاده از يارانه‌ها در گذشته و حال غلط است، افزود: در گذشته دهک‌هاي پايين جامعه از موهبت بنزين يک درصد استفاده مي‌کردند، اين در صورتي است که دهک‌هاي بالايي 32 برابر دهک پايين جامعه از بنزين استفاده مي‌کنند.

ضيايي در ادامه بيان داشت: در کشور 42 ميليون نفر، 28 درصد از بنزين را استفاده مي‌کنند و دهک‌هاي بالايي که 7 ميليون نفر هستند 32 درصد از بنزين بهره‌مند مي‌شوند.

وي بيان داشت: طبق بررسي‌هاي انجام شده براي توليد ورق فولادي در کشور و در شرکت فولاد مبارکه که بهترين کارخانه ما در اين زمينه است، حدود 5/2 برابر بيشتر از ميانگين جهاني انرژي مصرف مي‌شود در حالي که متوسط آن در دنيا 84 صدم گيگاژور است.

معاون هدفمند کردن يارانه‌هاي وزارت رفاه و تأمين اجتماعي تأکيد کرد: هر واحد توليدي بايد به قيمت واقعي انرژي اهميت دهد و اين نباشد که قيمت انرژي در واحدها ملاک نباشد.

وي در ادامه افزود: 50 درصد از منابع حاصل از هدفمند کردن يارانه‌ها نيز به صورت نقدي به مردم داده خواهد شد.

ضيايي تصريح کرد: در سال اول اجراي هدفمند کردن يارانه‌ها تمامي مبلغ 50 درصد حاصل از اصلاح قيمت ها به صورت نقدي به 7 دهک پرداخت خواهد شد.
معاون هدفمند کردن يارانه‌ها در وزارت رفاه و تأمين اجتماعي خاطرنشان کرد: در سال‌هاي بعد درآمدهاي حاصل از اصلاح قيمت‌ها صرف تأمين و توسعه نظام جامع رفاه و تأمين اجتماعي و درمان خواهد شد.

ضيايي افزود: 20 درصد ديگر حاصل از طرح هدفمند کردن يارانه‌ها صرف هزينه‌هاي عمراني خواهد شد.

وي در پاسخ به اين پرسش که اصولاً اولين بازپرداخت يارانه در کشور از چه زماني آغاز شد، اظهار داشت: در دهه 50 و قبل از انقلاب اسلامي درآمدهاي نفتي کشور افزايش چشمگيري پيدا کرد و به همين علت کارشناسان آمريکايي که در آن زمان نقش موثري در برنامه‌ريزي کشور داشتند براي اينکه درآمدهاي نفتي را به نوعي به جيب خود برگردانند، طرحي را تحت عنوان کمک به افراد کم درآمد ايجاد کرده و در حقيقت پرداخت يارانه را آغاز کردند در صورتي که پرداخت يارانه در آمريکا متفاوت از آن چيزي بود که آنها در ايران اجرايي کردند.

ضيايي افزود: آن زمان در کشور، هر کسي که روستا را ترک مي کرد و به شهر مي آمد مشمول دريافت يارانه مي‌شد و مثلاً قيمت نان در شهرها يک پنجم روستاها بود.
معاون هدفمند کردن يارانه‌ها در وزارت رفاه و تأمين اجتماعي با تأکيد بر اينکه بعد از 30 سال از انقلاب جرأت نکرديم به فکر حفظ منافع خود و اصلاح روند غلط يارانه‌ها باشيم، افزود: اصلاح قيمت‌ها رونق اقتصادي ايجاد مي‌کند چون با توزيع اين درآمدها در بين مردم قدرت خريد 70 درصد مردم افزايش پيدا مي‌کند که اين امر به سوئ اقشار جامعه و توليدگر است.

ضيايي تصريح کرد: مطمئناً قدرت خريد اقشاري که در حال حاضر زندگي‌شان به سختي مي‌گذرد چندين برابر بيشتر از نرخ تورم خواهد بود.

ضيايي با بيان اينکه دهک‌هاي هزينه‌اي در 3 خوشه قرار خواهند گرفت، تصريح کرد: 4 دهک اول در خوشه اول، 3 دهک بعدي در خوشه دوم و 3 دهک بعدي در خوشه سوم جاي دارند.
معاون هدفمند کردن يارانه ها در وزارت رفاه و تأمين اجتماعي گفت: 7 دهک اول يارانه خود را به صورت نقدي دريافت خواهند کرد و ساير دهک‌ها نيز به تدريج از منافع هدفمند کردن يارانه‌ها در قالب استفاده از نظام جامع تأمين اجتماعي برخوردار خواهند شد.

ضيايي در پاسخ به اين پرسش که برخي نمايندگان مجلس و کارشناسان اقتصادي طرح هدفمند کردن يارانه‌ها را باعث فقيرتر شدن فقرا مي‌دانند، گفت: اين موضوع را قبول ندارم و آنها را ناامني ذهني براي اجراي اين طرح مي‌دانم زيرا اگر مردم از هدف واقعي اين طرح مطلع شوند براي اجراي سريع‌تر آن لحظه شماري خواهند کرد.

وي يادآور شد: امروز کساني که دلسوز کشور هستند بايد به اجراي درست طرح هدفمند کردن يارانه‌ها و دادن حق به حق دار کمک کنند و اين حرف که هر که بامش بيش يارانه‌اش بيشتر حرف غلطي است.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388100864