تشکيل مرکز مطالعات آسيايي و بين‌المللي پل‌هاي تاريخي در لرستان

مدير پايگاه و پروژه ملي پل‌هاي تاريخي لرستان با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: استان لرستان پل‌هاي تاريخي بسياري دارد که مي‌توان به کلهر ، کشکان ، پلدختر ، گاوميشان ، زال ، رنگين بان ، شکسته ، هيز ، کاکارضا ، چلان چولان اشاره کرد .

علي مصطفي‌نژادي با بيان اينکه اين پل‌ها پس از اهرام ثلاثه مصر بزرگترين بناهاي سنگي در نوع خود هستند ، افزود: طول اينها عمدتا بيش از 350 متر و ارتفاع برخي به 30 متر و طاق‌ها به پهناي 33 متر مي‌ رسد .

وي تصريح کرد: اين پل‌ها در فهرست موقت دفتر ثبت جهاني قرار دارند و براساس مصوبه دور دوم سفر هيات دولت قرار است پرونده آنها براي ثبت در آثار جهاني تهيه و ارسال شود .

مصطفي‌نژادي اضافه کرد: پايگاه پل‌هاي تاريخي استان اکنون چند برنامه را دنبال مي‌کند که يکي تسريع در تهيه و تشکيل پرونده ثبت جهاني پل‌هاي تاريخي لرستان است .

وي با بيان اينکه تاسيس دبيرخانه دائمي پل‌هاي تاريخي کشور در لرستان از ديگر برنامه‌هاي اين پايگاه است ، افزود: اين پل‌ها مربوط به دوره هخامنشي ، ساساني ، اسلامي و به ويژه قرن چهارم هجري هستند .

مدير پايگاه و پروژه ملي پل‌هاي تاريخي لرستان ادامه داد: همچنين از ديگر برنامه‌هاي در دست انجام پايگاه اين است که لرستان قطب گردشگري بين‌المللي ويژه با محوريت پل‌هاي تاريخي شود .

مصطفي‌نژادي افزود:اين اقدام با بازخواني بخشي از تاريخ به وسيله بازسازي ، بازيابي راه‌هاي باستاني ميان پل‌هاي تاريخي لرستان ، مرمت و حفاظت و نورپردازي پل‌ها و ايجاد تاسيسات گردشگري در ميان اين پل‌هاي تاريخي صورت مي‌گيرد .

وي با اشاره به اينکه همچنين در نظر داريم لرستان را به پايتخت پل‌هاي تاريخي کشور تبديل کنيم ، خاطرنشان کرد: مقرر است اين مورد به عنوان مصوبه در دور سوم سفر رئيس‌جمهور به استان مطرح شود .

اقدامات ذکر شده توسط نماينده خرم آباد در مجلس‌ شوراي اسلامي در ديدار با رئيس جمهور مطرح شده است و در حال پيگيري است .
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1388100925