وي ادامه داد: ايران دو تا سه ميليون نياز انباشته شده مسکن از گذشته دارد که در حالي 1.5 ميليون واحد مسکوني سالانه بايد احداث شود که سالانه يک ميليون ازدواج ثبت شده در سال وجود دارد که هر ساله افزايش پيدا ميکند.
*نياز کشورهاي داراي مشکل سالانه 200 هزار مسکن
بيگدلي خاطر نشان کرد: کشورهايي که مشکل کمبود مسکن داشتند نيازشان در سال بيشتر از 200 هزار واحد مسکوني نبود بنابراين اين رقم 1.5 ميليون واحد مسکوني يک رقم واقعا عجيب و بي نظير است.
وي با بيان اينکه ساخت و ساز در بيابانها که امکانات زيربنايي و روبنايي ندارد خيلي هم نميتواند منطقي باشد گفت:ساخت مسکن در بستر شهرها حتي اگر100 هزار واحدمسکوني باشد چون داراي امکانات کامل گردشگري ،تجاري، ، آب ، برق و گاز هستند مي تواند نياز روزمره افراد و خانواده را پوشش دهد.
*طرح طبقات فوقاني به يک چرخه بروکراسي بسيار منقبض ميافتد
رئيس انجمن انبوه سازان کشور در خصوص طرح جديد پرداخت تسهيلات به طبقات فوقاني افزود: اگر صرفا به اين بسنده شود که سازمان نظام مهندسي استحکام ساختمانها را تاييد کند اين طرح به يک چرخه بروکراسي بسيار منقبض ميافتد.
وي ادامه داد: 98 درصدساختمانهاي قديمي کشور فرسوده و مورد تاييد نيستند بنابراين بايد شرکتهايي که مشاور خدمات مهندسي هستند و مي توانند خدمات مهندسي ارائه کنند به خدمت گرفته شوند تا آنها با ارائه يک راهکاري مناسب تقويتهاي لازم را در سازههاي ساختماني انجام دهند تا بتوان با نظارت آنها از طبقات فوقاني استفاده کرد.
بيگدلي افزود: اين باعث ميشود که بسياري از زوجهاي جوان و نيازمندان کشور در يک زمان اندک صاحب مسکن شوند.
وي تاکيد کرد:اين اقدام وزارت مسکن ابتکار خوبي است و آن را بايد به فال نيک گرفت اما شهرداريها بايد يک ساز و کاري تهيه کنند که مردم متقاضي براي طبقات جديد و در 30 روز پروانه و عوارض صفر دريافت و دچار مشکل نشوند.
*وام توليد به خريد مسکن تعطيل شده است
بيگدلي گفت:براي رونق ساخت و ساز بحث تبديل وام توليد به خريد مسکن به بانکها دستور داده شد اما متاسفانه بسته سياسي نظارتي بانک مرکزي ضمانت اجرايي نگرفته است و اين وام توليد به خريد مسکن تعطيل شده است.
وي افزود:وقتي اين موضوع تعطيل است يعني اينکه صنعت مسکن و ساختمان تعطيل است و وقتي اين صنعت تعطيل است يعني 1200 گروه شغلي و اقتصاد تعطيل است.
100/
انتهای پیام/