تهمينه دانيالي با اشاره به کامل بودن پوشش به عنوان وجه مشترک حجاب اقوام ايراني، افزود: تفاوت رنگ و نقوش در پوششها به نوعي بيانگر باورها و آداب و رسوم در ميان اقوام و در عين حال تجلي گوشهاي از هنرهاي سنتي و صنايعدستي ايراني است، ولي وجه مشترک هويتي و کارکرد اصلي پوشش همان رعايت اصل حجاب بوده است.
وي چادر را نمونه اي کامل از فرهنگ حجاب ايراني توصيف کرد و اظهار داشت : چادر در طول زمان و در مواجهه با رويدادهاي تاريخي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي اعتلا دهنده جايگاه زنان بوده است و از همين رو در فرازهايي هم چون ماجراي کشف حجاب رضاخاني در 17 دي سال 1314 و در قيام گوهر شاد، زن ايراني با چنگ و دندان از حجاب خود دفاع ميکند و چادر را به عنوان حجاب کامل و برتر حفظ ميکند.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي تأکيد کرد: صيانت از ميراث معنوي يکي از وظايف مهم سازمان ميراث فرهنگي است و ثبت ملي چادر و حجاب اقوام ايراني در فهرست ميراث معنوي در راستاي تثبيت و ماندگاري اين فرهنگ اصيل صورت ميگيرد.
گفتني است آيين ثبت ملي چادر و حجاب اقوام ايراني صبح شنبه 26 دي ماه جاري با حضورشماري از مسئولان، انديشمندان و شخصيتهاي فرهنگي در محل سالن اجلاس سران کشورهاي اسلامي برگزار ميشود.
111/
انتهای پیام/