منزلت صنايع‌دستي بازگشت به زندگي مردم جامعه است

به گزارش ميراث آريا(chtn)، سعيد زاويه رئيس پژوهشکده هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي کشور با بيان اين مطلب گفت: متأسفانه صنايع‌‌دستي در سال‌هاي اخير به جايگاه حقيقي خود نرسيده و به حاشيه رانده شده است.

وي با اشاره به اينکه ما در حوزه هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي کشورمان با يک چالش تاريخي روبرو هستيم، اظهار داشت: اين چالش که بخش عمده‌اش تحميلي است توسط سازمان‌هاي بين المللي به کشورهاي جهان سوم تحميل شده است.

رئيس پژوهشکده هنرهاي سنتي ادامه داد: آنچه امروز از آن به عنوان صنايع‌دستي ياد مي‌شود در گذشته صنعتي براي امرار معاش قشر قابل توجهي بوده است.

زاويه تصريح کرد: از قرن 18 ميلادي در فعاليت حوزه صنايع‌دستي شکافي افتاد و توليد انبوه جاي توليد دستي و با کيفيت را گرفت.

اين مقام مسئول اضافه کرد: صنايع‌‌دستي و هنرهاي سنتي امروز نيازمند بازگشت به زندگي مردم است در غير اين صورت به هيچ عنوان به نگاه‌هاي دلسوزانه و ترحم بر انگيز نيازي ندارد.

وي با بيان اينکه ما در حوزه صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي حرف‌هاي بسياري براي گفتن داريم، گفت: اين بخش از تنوع فرهنگي و هنري در صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي يک مزيت براي کشور ما به شمار مي‌آيد.

رئيس پژوهشکده هنرهاي سنتي در ادامه اظهار داشت: امکان پرداخت در تمامي زمان‌ها و مکان به صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي مزيتي است که ساير بخش‌ها از آن برخوردار نيستند.

زاويه افزود: هنرمندان و صنعتگران فعال در بخش صنايع‌دستي هم فعاليتي هنري دارند و هم جايگاهي مهم در اقتصاد و اين جايگاه زماني اهميت مي‌يابد که نگاهمان را در اقتصاد غير نفتي متوجه صنايع‌دستي کنيم.

وي خاطرنشان کرد: صنايع‌دستي در واقع زندگي مردم جهان بوده و هست و حضور پر رنگ اين توليدات در زندگي سبب شده که بيشتر حاميان و فعالان آن را زنان تشکيل دهند.

سعيد زاويه يادآور شد: حمايت از زنان در اين عرصه که بخش عمده فعالان آن را تشکيل مي‌دهند زمينه ساز فصل تازه‌اي در تحولات اقتصاد غير نفتي کشورمان است.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1388102242