تصويب طرح جامع مديريتي ارگ بم

به گزارش ميراث آريا(chtn)جونکو تانيگوچي در اين نشست گفت: در اين سمينار به اقدامات انجام شده تاکنون، تجربه‌هاي به‌دست آمده‌ و چگونگي استفاده از آن‌ براي اقدامات آينده پرداخته مي شود.

وي اضافه کرد: بنا به درخواست دولت ايران براي همکاري در زمان زلزله و اعزام کارشناسان مختلف از کشورهاي ژاپن، فرانسه، ايتاليا، آلمان و کانادا در ابتدا يک کميته فني در مرکز تاسيس و ارتباط جدي با پايگاه بم برقرار کرد.

به گفته نماينده‌ي دفتر منطقه‌يي يونسکو در ايران؛ باتوجه به خواستار ثبت جهاني بم ومنظر فرهنگي آن از سوي دولت ايران، کوشش شد تا با همکاري کارشناسان يونسکو ثبت پرونده پيشنهادي براي ثبت در فهرست ميراث جهاني فراهم شود که با توجه به ميزان کار، تنظيم آن بسيار دشوار بود.

وي در ادامه گفت: بنابراين در ژوئن2004، شش ماه پس از وقوع زلزله، بم و منظر فرهنگي آن که محدوده‌ي بسيار بزرگي را دربرمي گيرد، در فهرست ميراث جهاني ثبت شد.

تانيگوچي با اشاره به تهيه طرح جامع مديريتي پس از ثبت بيان داشت: رويکرد ما به اين طرح تازه نبوده و کشورهاي بسياري ازجمله ايران نيز با آن آشنا بودند.

وي با بيان اين که از ابتدا، خواستار همکاري مسئولان در سطوح مختلف در سطح ملي و محلي شديم تا چشم‌انداز آينده‌ي بم و تفهيم اين طرح جامع مديريتي مشخص شود افزود:اين طرح براي مشخص کردن فعاليت هاي منظري در10 سال آينده قرار است در شوراي معماري و شهرسازي به‌عنوان متمم طرح جامع تصويب شود. .

وي با تاکيد بر بازسازي فرهنگي در کنار ديگر بازسازي‌ها بيان داشت: مشکل اساسي در ايران و ديگر کشورها مديريت شهري به دليل افزايش جمعيت است.

تانيگوچي ادامه داد: نامناسب بودن سياست‌هاي شهري و تأمين مسکن، منجر به ناديده گرفتن فقيرترين اقشار ، فرآيند فرسودگي بافت‌ها و ايجاد سکونتگاه‌هاي خارج از شهر شده که در اين راستا، اقداماتي در بم در دستورکار بوده که مشخص کننده اهداف آينده بم است.

وي درپايان يادآروشد: يونسکو با همکاري جوامع مختلف به تمام فعاليت‌هاي خود براي تشويق فرآيند توسعه‌ي فرهنگي ادامه خواهد داد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388102435