وي افزايش کمي و کيفي فعاليتهاي فرهنگي در اين اماکن را ضروري خواند و گفت: اين فعاليتها بايد در سطحي باشد که زائر و و گردشگر پس از خروج ازمکانها از نظر معنوي متحول شده باشد.
امام جمعه قم با تاکيد بر ضرورت توجه به فرهنگ اسلامي و بومي خود در اجراي طرح هاي توسعه اماکن مذهبي و گردشگري گفت: بايد در عين استفاده از علم، فناوري و تجربه کشورهاي ديگر آنها را با فرهنگ، مذهب و آيين خود عجين کنيم.
آيت الله سعيدي جايگاه بارز و اهميت شهر قم را در وجود بارگاه مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، بيوت مراجع معظم تقليد و حوزه هاي علميه خواند و گفت: مسئولان شهر قم بايد با توجه به اين موضوع خدمت به اين نهادها را در اولويت خود قرار دهند و توجه داشته باشند وقتي چادر و حجاب حضرت معصومه (س) در اين شهر پهن شده است هر کار و برنامه اي که منافات با اين پيام داشته باشد بايد از آن در اين شهر پرهيز کنند.
وي افزود: اگر اين ذهنيت در مديران بخوبي شکل گرفته باشد آن وقت است که مي توانند به راحتي بگويند براي خدا کار مي کنند و در اين صورت اين که کلنگ خوردن فلان پروژه در زمان مدير «الف» و بهره برداري در زمان مدير «ب» باشد يا نباشد اهميتي نخواهد داشت.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قم نيز در ابتداي اين ديدار با ارائه گزارشي از وضعيت زيرساخت هاي زيارتي و گردشگري استان و برنامه هاي آتي اين اداره کل گفت : توسعه تاسيسات اقامتي وافزايش مراکز گردشگري همکاري تمام دستگاه هاي اجرايي را ميطلبد.
مهدي متقيان ثبت، حفظ و احياي بقاع متبرکه را صيانت ازميراث گرانقدر تشيع در کشور برشمرد و گفت: سازمان ميراث فرهنگي در سال هاي اخير با ثبت بقاع متبرکه بسياري از امامزادگان قم، مدرسه فيضيه، مدرسه حجتيه و طرح ثبت بيوت مراجع معظم تقليد و تبديل آنها به موزه اي کوچک از زندگي نامه و نمايش آثار ارزشمند و فاخر آنها در اين راه قدم برداشته است.
وي مرمت بيت حضرت امام خميني (ره) در سالهاي اخير را از جمله فعاليت هاي مهم ميراث فرهنگي استان برشمرد و گفت: تملک حريم اين بيت نيز از مصوبات سفر اول و دوم هيات دولت به استان است که با اعتباري بالغ بر 20 ميليارد ريال در دستور کار اين سازمان قرار دارد.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قم با بيان اين که هم اکنون 75 رشته صنايع دستي در قم فعال است گفت: آموزش جوانان و نوجوانان براي ورود به اين رشته ها علاوه بر اشتغال زايي به حفظ و احياي اين هنرهاي ارزشمند کمک مي کند.
وي ساماندهي رشته هاي صنايع دستي در استان را ضروري خواند و گفت: در اين راستا علاوه بر اختصاص 20 هکتار زمين در سايت گردشگري استان براي ايجاد بازارچه صنايع دستي براي توليد و فروش محصولات خود مقرر شده است بازار کهنه قم نيز پس از مرمت تبديل به بازارچه صنايع دستي شود.
مهدي متقيان با اشاره به تاسيسات گردشگري استان گفت: در حال حاضر 5 هزار تخت در استان قم وجود دارد و با بهره برداري از 45 پروژه در حال ساخت علاوه بر اين که ظرفيت اماکن اقامتي استان به 8 هزار تخت ارتقاء مي يابد، 3 هزار نفر نيز به تعداد شاغلان در اين بخش افزوده مي شود.
وي بروکراسي زايد اداري و قوانين دست و پا گير برخي دستگاه هاي اجرايي را موجب سرگرداني، تاخير زماني اجراي طرح ها و فرار سرمايه از حوزه گردشگري عنوان کرد و گفت: بحث توسعه گردشگري يک موضوع جهاني است و اگر ما امروز از فرصت هايمان به خوبي استفاده نکنيم ديگران آن را از ما مي ربايند./106
انتهای پیام/