وي در ادامه خاطرنشان کرد: به زودي عمليات بازديد ميداني و تهيه گزارش ثبتي توسط اين مشاور کارشناس آغاز خواهد شد.
وي اضافه کرد: اين شش اثر تاريخي در برگيرنده گورستان باستاني شهر پيشوا، آرامگاه يوسف رضا، تپه حصار قاضي، تپه طقان، تپه طلا و قلي تپه حصار اولياء است.
وي بابيان اينکه گورستان پيشوا در داخل شهر پيشوا مجاور ساختمان شهرداري و کلانتري نيروي انتظامي واقع شده افزود: به دليل حفر چاه فاضلاب در داخل کلانتري مواد و آثار فرهنگي از اين محوطه يافت شد.
ژاله نيا ياد آورشد: در طول کاوش باستان شناسان در اين محوطه به سرپرستي تهراني مقدم گورستاني مربوط به هزاره سوم و چهارم پيش از ميلاد کشف شد.
وي با اشاره به آرامگاه يوسف رضا يکي از بناهاي دوره ايلخاني بيان داشت: ايوان و ورودي جنوبي اين آرامگاه در دوره قاجار افزوده شده است.
به گفته اين مقام مسئول در اداره ميراث ورامين؛ با توجه به قرار گرفتن محوطه و تپه باستاني حصار قاضي و تپه طقان در بين زمينهاي کشاورزي و توسعه زمينهاي کشاورزي به سمت تپه، ثبت و سپس تعيين حريم آن ضرورري است.
وي با بيان اينکه تپه طلا و قلي تپه در منطقهاي به نام حصار اولياء واقع شده است اظهارداشت:در سال گذشته چهار اثر تاريخي از جمله آب انبار قلعهبلند، مسجد خاتمالنبياء، تپه حصار سرخ و عمارت بني عامري در فهرست آثار ملي ثبت شدند./119
انتهای پیام/