همکاري اقتصادي صنايع‌دستي ايران و افغانستان جان مي‌گيرد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، معاون اداره کل آموزش و حمايت از توليد معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌‌دستي با بيان اين مطلب گفت: به دليل مشترکات زيادي که ميان دو کشور افغانستان و ايران وجود دارد نبايد ريشه‌هاي عميق فرهنگي و تاريخي را فراموش کنيم.

مرضيه ترکمانيان ادامه داد: به دليل همين مشترکات عميق فرهنگي و تاريخي، بسياري از رشته‌هاي صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي دو کشور مشترک هستند.

وي با اشاره به اينکه قالي و گليم مهمترين رشته‌هاي صنايع‌‌دستي فعال ميان دو کشور هستند، اظهار داشت: موتيوها و نقش مايه‌هاي قالي و گليم دو کشور شباهت‌هايي با هم دارند.

معاون اين اداره کل تصريح کرد: رودوزي‌هاي سنتي يکي ديگر از هنرهاي سنتي دو کشور است که با تنوع فوق العاده همچنان در ايران و افغانستان توليد مي‌شود.

ترکمانيان در ادامه اظهار داشت: بيش از 115 نوع رودوزي سنتي در ايران وجود دارد که بخش عمده آن ميان هنرمندان دو کشور ايران و افغانستان مشترک است.

وي اضافه کرد: دسترسي هنرمندان افغانستان به مواد اوليه ارزان قيمت و کاربردي فعاليت آن‌ها را در عرصه صنايع‌دستي راحتتر مي‌کند.

اين مقام مسئول با بيان اينکه نيروي کار آمد و اشتغال آفرين بسياري نيز در کشور افغانستان فعال است، گفت: دسترسي داشتن به مواد اوليه ارزان قيمت و نيروي کارآمد شرط اصلي توليد اقلام و محصولات صنايع‌دستي است.

معاون اداره کل آموزش و حمايت از توليد معاونت صنايع‌دستي افزود: قابليت اشتغال خانگي در بخش صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي وجود دارد که البته بخش اعظمي از صنايع اين امتياز را ندارند.

مرضيه ترکمانيان خاطرنشان کرد: فعاليت خانگي صنايع‌دستي زمينه ساز همکاري‌هاي اقتصادي بيشتر ميان دو کشور ايران و افغانستان است.

وي در پايان يادآور شد:‌ معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌‌دستي آموزش‌هاي مشترک را در بخش صنايع‌دستي مورد توجه قرار مي‌دهد تا ضمن بازگشت به هويت مشترک دو کشور زمينه انتقال تجربيات و پيشرفت اقتصادي فراهم شود.

111/


انتهای پیام/

کد خبر 1388110912