فرماندار جيرفت ،کارنما را آيينه تمام نماي يک انقلابي فداکار دانست و خاطر نشان کرد:اين يادگار جبهه و جهاد در طي 4 سال گذشته به وظايف خطير خود در خصوص جيرفت عمل کرده است.
وي شهرستان جيرفت را از لحاظ موقعيت استراتژيک بسيار مناسب توصيف کرد و اظهار داشت :خوشبختانه دولت خدمتگزار و مسئولان استاني توجه ويژه اي به اين منطقه از خود نشانداده اند.
ابراهيم غنچه پور با بيان اينکه نبايد خارج از توان و اختيارات انتظار داشت ،تصريح کرد:انجام پروژه هاي بزرگ نيازمند بودجه ،اعتبارات و دقت نظر است.
در ادامه علي کارنما رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمان گفت: براي رونق صنعت گردشگري بايد همه دستگاه هاي دولتي فعال شوند و زيرساختهاي منطقه را براي ورود بخش خصوصي به منظور سرمايهگذاري آماده کنند تا توسعه گردشگري را شاهد باشيم.
کارنما تصريح کرد: تامين زيرساخت هايي مانند برق، آب، گاز، امنيت و ... به تنهايي به عهده ميراث فرهنگي نيست و همت دستگاه هاي مربوطه را ميطلبد.
وي خاطرنشان کرد: شهرداريها يکي از مولفههاي توسعه گردشگري هستند و اين صنعت فرابخشي است و به تنهايي وظيفه ميراث فرهنگي نيست که به توسعه گردشگري بپردازد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمان اظهار داشت: در سالجاري اعتبار ميراث فرهنگي در حدي نبود که بتوان کار هاي زيادي انجام داد و بايد همه نهاد هاي مرتبط بخشي ازاعتبارت خود را براي اين حوزه اختصاص دهند.
وي افزود:کشوري مانند اسپانيا حدود 20 تا 25 سال همه دستگاههاي اجرايي آن فعاليت شبانهروزي انجام دادند تا صنعت گردشگري اين کشور توانست به وضعيت موفق امروزي برسد.
کارنما گفت: جاذبههاي استان را براساس اولويت طبقهبندي کردهايم و جيرفت جزو رده هاي اول قرار دارد و تاکنون همه تبليغات ما براي جيرفت و کلوت هاي شهداد بوده است.
وي تصريح کرد: براي معرفي يک منطقه گردشگري بايد تبليغات علمي، فني و تخصصي انجام شود و تاکنون 4 هزار دقيقه اطلاعرساني ملي و بينالمللي داشته ايم که با تکرار ان به 7 هزار دقيقه ميرسد.
کارنما خاطرنشان کرد: يک هزار و 500 دقيقه اين برنامه ها مربوط به شهرستان و تمدن جيرفت، حوزه هليلرود، جاذبههاي گردشگري شهرستان جيرفت بوده که با تکرار آن به بيش از 2 هزار دقيقه ميرسد.
کارنما با اشاره به ديگر اقدامات انجام شده در شهرستان جيرفت گفت: انجام پروژههاي علمي و اختصاص بودجه هنگفت براي چاپ کتاب و بروشور، برگزاري دو همايش ملي و بينالمللي و ... از جمله اقداماتي است که در اين شهرستان انجام شده است.
وي افزود: در حال حاضر 500 شي متفاوت که اکثرا مربوط به جيرفت هستند، ساماندهي و شناسنامه دارشده اند و در حال ثبت ملي است.
کارنما تصريح کرد: مرکز باستانشناسي شرق و جنوبشرق ايران در پايگاهي که مجموعه ميراث فرهنگي در آن مستقر است، در سفر رئيس جمهور به استان به عنوان يکي از مراکز پژوهشي در جيرفت راهاندازي ميشود که خود يک دانشگاه بينالمللي است.
وي خاطرنشان کرد: در سال گذشته مسجد جامع جيرفت که از جمله افتخارات اين شهرستان است و تمدن کهن دوره اسلامي را در بردارد، رونمايي شد که اين مهم در نوع خود ميراثي ماندگار است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمان با اشاره به اقدامات پژوهشي در اين شهرستان اظهار داشت: کتاب مردمشناسي زن و خانواده، طب سنتي حوزه جيرفت، شناسايي و مستندسازي هنر سازهاي سنتي کهنوج، منوجان و جيرفت، گردآوري اطلس گويش استان و آوانويسي منطقه جيرفت از جمله اقدامات انجام شده در حوزه پژوهشي اين سازمان است.
وي با اشاره به مصوبه سفر هيئت دولت مبني بر ساخت هتل درجيرفت گفت: کار سازمان ميراث فرهنگي هتل سازي نيست و وظيفه دولت تامين زيرساختها از جمله زمين، آب، برق و موافقت اصولي است که اين اقدامات در شهرستان جيرفت انجام شده است و ادامه کار بايد توسط بخش خصوصي صورت گيرد و اين وظيفه اکنون به عهده شرکت ايرانيان است که اين شرکت نيز در دريافت تسهيلات مشکل پيدا کرده و اين مشکل در شهرستانهاي رفسنجان، کرمان و سيرجان نيز وجود دارد.
وي تصريح کرد: طي يک سال گذشته 45 سرويس بهداشتي در سطح استان ساخته شده است که شش مورد آن متعلق به جيرفت است.
کارنما با اشاره به ساخت موزه منطقهاي در شهرستان جيرفت خاطرنشان کرد: براي اين موزه رديف اعتباري 800 ميليون توماني گرفته شده و سازمان پيشنهاد دارد يک ميليارد تومان ديگر نيز در مصوبات دور سوم مصوب شود.
وي مساحت ساختمان موزه را20 هزار مترمربع برشمرد وگفت: موزه باستانشناسي جيرفت فراملي و بزرگترين موزه ايران شناخته ميشود که تاکنون 300 ميليون تومان براي طراحي و مطالعات آن مطابق با استانداردهاي ملي و روز دنيا اختصاص يافته است.
کارنما گفت: اين موزه فراملي به زودي با حضور رئيس سازمان ميراث فرهنگي کشور کلنگزني ميشود و اميد مي رود بتوانيم در سالهاي نزديک شاهد افتتاح آن باشيم.
وي تصريح کرد: 30 درصد از اعتبار 3 ميليارد توماني سازمان ميراث فرهنگي استان کرمان، به شهرستان جيرفت اختصاص يافته است.
کارنما خاطرنشان کرد: از 34 منطقه گردشگري مصوب در استان کرمان، شش منطقه آن مربوط به جيرفت و سه مجموعه خدمات بينراهي نيز در حوزه اين شهرستان است./106
انتهای پیام/