گشايش موزه مفاخر مأمن بزرگان ايران در استان مرکزي

به گزارش ميراث آريا(chtn) رئيس اداره ميراث فرهنگي استان مرکزي در اين مراسم با اشاره به حضور نزديک به 56 عالم ديني از جمله آيت اله العظمي اراکي و... در اين استان که در رأس آنها آيت اله العظمي امام خميني (ره)قرار گرفته است افزود:نزديک به 42 دانشمند و انديشمند چون امير کبير، قائم مقام فراهاني ، دکترحسابي و هزاران اديب و دانشمند ديگر از اين استان به پا خاسته‌اند.

محمد حسين فرمهيني فراهاني در ادامه خاطرنشان کرد: تنها راه زنده نگه داشتن ياد و خاطر اين مفاخر راه‌اندازي موزه‌اي با عنوان موزه مفاخر در استان مرکزي بود که اين مهم با همکاري خانواده خاکباز و سازمان ميراث فرهنگي تحقق يافت.

وي با بيان اين‌که بناي کوشکي موزه با تزئينات آجري در اواخر دوره قاجارتوسط مرحوم حاج سيد حسين خاکباز احداث شد افزود: اين بنا داراي دو ايوان شرقي و غربي است .

فراهاني اظهارداشت:مقدمات ثبت ملي و جهاني سه اثر از جمله مسجد جامع ساوه، غار نخجير به عنوان ميراث طبيعي و کربلايي کاظم ساروقي فراهاني به عنوان ميراث معنوي آماده شده و در دست اقدام است.

وي با اشاره به 70 ميليون سال قدمت غار نخجير به عنوان يکي از نمونه غارهاي خشکي ايران افزود: غار نخجير در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.

فراهاني يادآورشد: در بخش ميراث معنوي نيز درنظر داريم \"کربلايي کاظم ساروقي فراهاني\" را که يک روستايي بي‌سواد بود، ولي يک‌شبه حافظ قرآن شد، به کميته‌ي ميراث جهاني به‌عنوان يک اثر معنوي معرفي کنيم که اکنون مقدمات ثبت ملي آن فراهم شده است.

شعباني فرد استاندار استان مرکزي نيز در اين مراسم از تهيه بانک بزرگ اطلاعاتي دانشمندان بزرگ در حيات و ممات خبر داد و گفت:همچنين راه‌اندازي موزه مردم شناسي در دستور کار قرا گرفته و تاکنون بيش از 70 هزار سند از آثار گران‌بهاي شهدا تهيه شده است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388111825