دهکده‌اي ناشناخته در عربستان کشف شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)،‌ رئيس شوراي شوراي عالي گردشگري و عتيقه جات عربستان اعلام کرد، از مصالح و مواد موجود در ويرانه‌هاي اين دهکده همجون ظروف سراميکي و ديگر آثار مي‌توان فهميد که قدمت اين منطقه به صدر اسلام برمي‌گردد.

علي القعبان با نشان دادن آثار به دست آمده از اين دهکده همچون ظروف سفالي و گلي منقوش به حروف درهم پيچيده ، قيچي‌هاي شکسته‌شده و از بين رفته، صدف‌هاي دريايي و ستون‌هاي آهني، قدمت اين منطقه را بيش از 1400 سال اعلام کرد.

القعبان خاطر نشان کرد: اين دهکده سکونتگاهي پر جمعيت بوده است. تاکنون 20 خانه که هرکدام جدا از يکديگر ساخته شده و داراي چهار تا پنج اتاق بودند، در کاوش‌هاي باستان‌شناسان کشف شده که انتظار مي رود طي تحقيقات بعدي شمار اين منازل به بيش از مقدار کنوني برسد.

وي توضيح داد، از نکات قابل توجه براي هريک از خانه‌ها، وجود اتاقي مخصوص جهت نگهداري خرما بود. کف اين اتاق‌ها شيار مانند بوده و مردم خرماها را درون شيارها قرار داده و سپس اقدام به جمع آوري شيره خرما از داخل شيارها مي‌کردند.

رئيس شوراي عالي گردشگري و عتيقه جات عربستان در ادامه افزود:‌اگرچه آثار به دست آمده در اين دهکده، نشانه‌هايي از وجود سکونتگاهي پرجمعيت را به تصوي مي‌کشد اما تاکنون هيچ گونه مدرک يا نشانه‌اي از وجود اين منطقه در کتاب‌هاي تاريخي ذکر نشده است.

به گفته باستان‌شناسان،‌ ساکنان اين دهکده مسلمانان صدر اسلام بوده و احتمالا به خاطر قرار گرفتن اين منطقه در ميان راه تجاري جبيل و الهاسا و در زماني که سواحل خليج فارس کمتر از يک کيلومتر با آن فاصله داشتند، در اين منطقه زندگيي کرده و از راه صيد مرواريد امرار معاش مي‌کردند.

القعبان با توجه به اکتشافات به دست آمده خاطر نشان کرد،‌ اين منطقه ارزش تاريخي بالايي داشته و ازاينرو کمک شاياني به فهم و درک تاريخ اين ناحيه خواهد کرد./109

انتهای پیام/

کد خبر 1388112017