وي اضافه کرد:سازمان يونسکو بر ترويج همگرائي و همکاري ميان دولتهاي عضو براي تسهيل ترويج کنسوانسيون و اجراي مفاد آن و بويژه کشورهاي واقع در حوزههاي جغرافيايي مشترک و داراي پيوندهاي تاريخي و فرهنگي تاکيد کرده است.
وي از جمله مناطق جغرافيايي داراي مشترکات تاريخي و فرهنگي غني به آسياي ميانه و جنوب غربي اشاره کرد و گفت: همکاري اين کشورها به صورت نهادينه ميتواند در شناسائي،پژوهش،مستندسازي،معرفي و بالاخره ثبت نمونههاي ميراث معنوي مشترک آنان سهم بسزايي داشته باشد.
يه گفته وي؛ ايران آمادگي خود را براي تأسيس مرکز مطالعه حفظ ميراث معنوي و آسياي ميانه و جنوب غربي در 34 کنفرانس عمومي يونسکو طي قطعنامهاي ابراز داشت و اين قطعنامه از نظر محتوايي مورد تصويب قرار گرفت.
وي با بيان اينکه پيشنويس موافقنامه با رئيس اداره فرهنگ و مديران و کارشناسان پژوهشگاه پس از چندين روز تبادل نظر تدوين و در تيرماه 1388 به يونسکو ارسال شد، افزود: درمجمع عمومي يونسکو درسال 2009 که در ابوظبي تشکيل شد با ايجاد اين مرکز در ايران موافقت شد.
وي با اشاره به اهداف اين مرکز گفت: ترويج مباحثي از ميراث معنوي در منطقه آسياي از طريق آگاهسازي و ظرفيتسازي و اجراي مفاد کنوانسيون حفظ ميراث معنوي 2003 از اهداف اين مرکز است.
وي همچنين تقويت همکاري ميان کشورهاي زير منطقه در زمينه شناسايي، مستندسازي، پژوهش، معرفي ، حفظ، احياء و ترويج و ثبت نمونههاي ميراث معنوي و همکاري و تبادل اطلاعات وشناسايي بهترين روشهاي حفاظت از ميراث معنوي را از اهداف اين مرکز ذکر کرد.
وي با اشاره به اقداماتي که پژوهشگاه ميراث فرهنگي در جهت اجرائي کردن مرکز ياد شده انجام داده، گفت:تهيه اساسنامه پيشنهادي، تکميل فرم امکان سنجي،تهيه اسامي پيشنهادي کشورهاي عضو مرکز آسياي ميانه و جنوب غربي، تهيه فهرستي از اهم فعاليتهايي که کشورهاي عضو مرکز در خصوص حفاظت از ميراث معنوي بايد انجام دهد و تهيه فهرستي از سازمانهاي دولتي و غيردولتي داخلي که ورودي مشترکاتي براي همکاري در مرکز است./119
انتهای پیام/