کمبود اکسيژن درياها، مسير تنفسي ماهي‌هاي اوليه را تغيير داد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، فرضيه اخير دانشمندان مبني بر تغيير سيستم تنفسي جانوران دريايي به دليل کاهش مقدار اکسيژن موجود در جو، چالشي جديد را در نظريه جهش ژنتيکي ماهي‌هاي پرنده آب‌هاي شيرين 375 ميليون سال پيش به وجود آورد.

دانشمندان اعلام کردند،‌ دراين دوره سطح اکسيژن هوا در حدود 12 درصد کاهش پيدا کرد که اين امر موجب کاهش اکسيژن دريا شده و اين فقدان باعث به وجود آمدن تغيير سيستم تنفسي ماهي‌ها در استفاده از هواي موجود در جو شد.

به عقيده برخي از ديرينه‌شناسان، کاهش سطح اکسيژن، فشار مقطعي مضاعفي را روي ماهي‌هاي شش دار و ديگر حيوانات به وجود آورده و موجب دگرگوني وضعيت تنفسي اين مجودات شد.

جان لانگ، ديرينه‌شناس موزه تاريخ طبيعي لس آنجلس با اشاره به نحوه تنفس تتراپودها يا ماهي‌هاي چهار پا اعلام کرد: تاکنون دانشمندان معتقد بودند تتراپودها، اولين موجودات دريايي دست و پا داري که در حدود 385 تا 365 ميليون سال پيش به خشکي آمده بودند، و ماهي‌هاي شش دار، به تنفس هواي بيرون در محيط آب‌هاي شيرين روي آورده بودند.

اما اکتشافات اخير اين نظريه را با چالش مواجه کرد و نشان داد که اين گونه ماهي‌ها در حدود 375 ميليون سال پيش در محيط‌هاي دريايي کم عمق زندگي کرده و مشترکات متعددي با ماهي‌هاي شش دار امروزي آب‌هاي شيرين داشتند.

اين نتايج نشان مي‌دهند که تتراپودها قادر به زندگي در محيط دريايي پيش از ورود به خشکي بوده اند./109

انتهای پیام/

کد خبر 1388112171