عليرضا قلينژاد در ادامه خاطرنشان کرد: در طول دورههاي اخير، بسياري از اين باغها با اجراي طرحهاي بزرگ و کوچک ساختماني و عمراني به دست فراموشي و حتي نيستي سپرده شدهاند.
وي اضافه کرد: شناساندن شيراز به عنوان شهر باغها و پيگيري و پژوهشهاي مربوط به ساختار شهري آن و بر پايه توسعه فضاي سبز و باغها در مرحله نخست نيازمند شناسايي اين مجموعه باغها است.
وي از جمله اين باغهاي مورد بررسي به باغ سالاري، دهقان، نو، مينو، قوامي، صفا، کفشگر و ... اشاره کرد.
قلينژاد هدف از اجراي اين طرح را شناخت و مکانيابي باغهاي تاريخي ازبين رفته و درحال تخريب شيراز دانست و گفت: هماکنون اين مطالعات و پژوهشها بر اساس شواهد و مستندات ميداني، اسناد و مدارک تاريخي باغ شيراز در حال تکميل است.
به گفته اين مقام مسئول در پايگاه شهر تاريخي شيراز؛ پس از موقعيتيابي و تعيين حدود اين باغها تلاش ميشود زمينههاي احياي مجموعه باغهاي فراموش شده فراهم شود.
وي با بيان اينکه مطالعات متمرکز مجموعه 30 باغ شهر شيراز نيز انجام ميشود بيان داشت: اين مطالعات در مورد اين باغها، اطلاعات ارزشمندي درباره بنيان معماري و چگونگي شکلگيري شهر در زمان ساخت آنها ارائه ميدهد.
قلينژاد در پايان يادآور شد: بسياري از اين باغها موقعيت مناسبي دارند و ميتوانند به جاذبههاي مهم گردشگري اين شهر تبديل شوند./119
انتهای پیام/