عماد الدين شيخ الحکمايي افزود: در واقع مطالعه در حوزه اين اسناد و بقعه شيخ صفي که کهن ترين آرشيو اسناد دوران اسلامي ايران است از سال 71 آغاز شده است .
وي با بيان اينکه مرحله اول کار طبقه بندي و فهرست نويسي بود ، تصريح کرد: اين طبقه بندي در سال 78 و سال گذشته منتشر شده است و همزمان با کار فهرست برداري ، مرمت اين مجموعه آغاز شده است .
شيخ الحکمايي اضافه کرد:اين نمايشگاه به بهانه اتمام کار مرمت اسناد بقعه شيخ صفي با عنوان کهن ترين اسناد دوره اسلامي ايران برگزار مي شود .
وي با اشاره به اينکه در گذشته دو نمايشگاه از اين اسناد برگزار شده است ، ادامه داد: اين نمايشگاه در واقع نخستين نمايشگاه با محوريت متفاوت تر است که با توجه به منحصر به فرد بودن و قدمت و تعداد آن ميشود به آن مجموعه از جنبههاي مختلف تاريخي نگاه کرد .
شيخ الحکمايي خاطرنشان کرد: جنبههاي تاريخي ، سند شناسي ، هنري ، خط و ساختار توليد اسناد و ... موضوعات بسياري است که ميشود به آن پرداخت .
وي با بيان اينکه درصد بالايي از اين اسناد نسخههاي اصلي از سند هستند ، افزود: بيشتر از 98 درصد از نسخه هاي اصلي اين اسناد موجود است .
شيخ الحکمايي در ادامه به نمايشگاه دوم از اين اسناد اشاره کرد و گفت: نمايشگاه دوم در شهريورماه 89 با محوريت مهرهاي کهن اين مجموعه و دوره مغول برگزارخواهد شد که اين نمايشگاه با يک سمينار علمي و با همکاري متخصصان داخلي و خارجي همراه خواهد بود .
وي خاطرنشان کرد: همچنين انتشار کاتالوگ که حاوي تصاوير اين مهرهها و مقالاتي در مورد تاريخ مهر در دوره اسلامي خواهد بود نيز همزمان با اين نمايشگاه چاپ خواهد شد .
شيخ الحکمايي همچنين گفت : نمايشگاه سوم نيز با فاصله شش ماهه از نمايشگاه دوم برگزار ميشود و در اين نمايشگاه نيز موضوع خط در اين اسناد مورد بررسي قرار ميگيرد ./104
انتهای پیام/