نگارخانه خطائي اردبيل الهام گرفته از معماري بومي

به گزارش ميراث آريا(chtn) مسعود علويان صدر در مراسم بازگشايي نگارخانه خطائي اردبيل گفت: اساس و انديشه ميراث فرهنگي با مردم و افکار مردم متبلور، بالنده و در طول تاريخ متجلي مي‌شود.

وي تقدس بقعه شيخ صفي الدين مقدس اردبيلي را در ايجاد فرصت توسعه و خدمت براي مردم دانست و گفت: درهرجامعه اي نيروهاي انساني، مي توانند تفکر و انديشه را پرورش و امکان توسعه يک جامعه را فراهم آورند .

وي دانشمندان و هنرمندان را اساس توسعه ناميد و بيان داشت: فرهنگ ميان انديشه ها،آگاهي ها و دانش و فن است که در کنار ارزش هاي والاي انساني متبلور مي شود.

علويان با بيان اين که نگارخانه خطائي اردبيل نمود زيباي الگو گرفته از معماري بومي و سنتي است افزود: بايد فرهنگ هاي بومي خود را به صورت منطقه اي، الگو سازي، نهادينه و در جامعه گسترش دهيم.


وب با اشاره به ضرورت شناخت الگوهاي فرهنگي منطقه خود يادآورشد: الگوسازي معماري بومي و سنتي براي فضاها و اصلاح نظام فني و اجرائي درحوزه مرمت و احياي بناهاي تاريخي رسالتي مهم براي سازمان ميراث فرهنگي به شمار مي‌رود.


به گفته اين مقام مسئول در معاونت حفظ، احيا و ثبت آثارتاريخي؛نگارخانه خطائي با تلفيقي از انديشه هاي پيشرفته درصنعت ساختمان و الهام از معماري سنتي بناي به يادماندني برجاي گذاشت.


وي پژوهش در اين بناها را اصلي‌ترين گام براي بالندگي و حضور انديشمندان در چنين مکان‌هايي عنوان کرد.

علويان از آثار فرهنگي تاريخي به عنوان سرمايه ملي ياد کرد و گفت: از اين سرمايه ملي بايد در جهت رشد و بالندگي صنعت به ويژه گردشگري بهره برد.

وي در پايان تنها راه احياي ميراث فرهنگي را در سياست‌هاي تشويقي براي حضور مردم در عرصه‌هاي احيا و سازندگي ميراث فرهنگي دانست./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388120716