سرانجام طرح اضطراري مرمت بازار حاجي شيراز

مدير پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي شيراز در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود:در يک زمان محدود پس از بررسي و اقدامات کارشناسي، تهيه طرح اضطراري ساماندهي و مرمت بازار در دستور کار قرار گرفت.


علي‌رضا قلي‌نژاد در ادامه خاطرنشان کرد: طرح يادشده با استفاده از مرمت اضطراري آسيب‌هاي وارده به بازار با استفاده از عناصر الحاقي و ويژگي‌هاي بصري بازار بر پايه نمونه‌هاي مشابه و موجود در بافت تهيه شد.


وي اضافه کرد:تهيه طرح جامع مرمت و ساماندهي بازار حاجي نيازمند مطالعات باستان‌ شناسي، پي‌گردها و شناسايي دقيق تغييرات کالبدي است که اهميت اين موضوع با توجه به پيچيدگي فعاليت‌هاي مرمت و ساماندهي در عرصه‌هاي تجاري و همچنين مشکلات و مسائل حقوقي مبتلا به چنين پروژه‌هايي انجام آن در آينده نزديک بعيد به نظر مي‌رسد.



به گفته اين مقام مسئول در پايگاه ميراث فرهنگي شهرتاريخي شيراز؛ در طرح ارائه شده توسط پايگاه تلاش شده است در چارچوب امکانات موجود در حد امکان به ارائه طرحي کارشناسي اقدام شود.


وي با بيان اينکه بر اساس اسناد موجود بازار حاجي تا جلوخان مسجد جامع عتيق ادامه داشته است افزود: بازار اوليه به دستور قوام‌الدين حسن وزير شاه شيخ‌ابواسحاق اينجو ساخته شده است.

قلي‌نژاد با اشاره به اينکه قدمت اين بازار به قرون اوليه اسلامي بازمي‌گردد بيان داشت: اين اثر در دوره‌هاي تاريخي مرمت و بازسازي شده به طوري که بازار اوليه از ساخته‌هاي آجري بود که با سازه‌هاي پيشرفته و سقف‌هاي بتوني نوسازي شد.


وي در پايان يادآورشد: تا يک دهه پيش سقف اين بازار، ‌يکسره چوبي بود اما اکنون آن را به صورت سقف سبک‌ درآورده‌اند. بيشتر مغازه‌هاي اين بازار قديمي است و هر چه به سمت جنوب آن پيش برويم افزون بر کهنگي بازار به مشاغل قديمي مي‌رسيم./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388120819