حلقه‌هاي گم شده در هفت‌تپه شناسايي شدند

محمد حسن طالبيان در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: عمليات خواناسازي حفاري‌هاي دوره مرحوم نگهبان که بعد از سال‌ها دچار فرسايش شده بود تا حدودي انجام شده و همچنان ادامه دارد.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: هفت تپه نزديک به 100سال قديمي‌تر از چغازنبيل ساختارهاي بسيار عظيمي دارد که هنوز از دل خاک بيرون نيامده‌‌اند.

اين مقام مسئول با بيان اين‌که اطلاعات هفت‌تپه به روش ژئوفيزيک و عکس‌هاي ماهواره‌اي بدست آمده ‌اند افزود:همچنين در اين تپه، چند فصل مشترک کاوش باستان‌شناسي بين دانشگاه آلمان و ايران به سرپرستي هيأت ايراني انجام شده است.

طالبيان با اشاره به انجام بررسي‌هاي ميداني، عمليات ژئوفيزيک، حفاري و حفاظت و مرمت دربخش‌هاي ديگر اين تپه بيان داشت:اين عمليات براي اولين بار، باعث بدست آمدن اطلاعات جديدي از هفت تپه مانند مکان دفن کاتب همراه با لوح‌هاي گلي شد.

به گفته اين کارشناس در پايگاه ميراث فرهنگي چغازنبيل و هفت تپه؛در حال حاضر تمامي الواح موجود در هفت تپه خارج شده و هم‌اکنون مرمت اين الواح ادامه دارد.

وي اضافه کرد: بسياري از الواح گلي هفت تپه مي‌توانند اطلاعات اجتماعي و اقتصادي خوبي در اختيار بگذارند و هم‌اکنون نيز چندين تز دکتري در مورد اين موضوع در حال تحقيق و انجام است.

طالبيان با بيان اين‌که هفت تپه نيز به تدريج به عنوان يک مرکز باستان‌شناسي بسيار مهم در سطح ايران و جهان مطرح مي‌شود اظهارداشت: عمليات ساماندهي محوطه هفت تپه براي اقامت کارشناسان، موزه‌داران و بازديدکنندگان انجام شده است.

وي درپايان يادآور شد:هم‌اکنون باغ موزه هفت‌تپه به باغ موزه باستان‌شناسي در فضايي باز تبديل شده و فعاليت‌‌هاي مربوط به باغباني و طرح‌هاي باغ‌سازي و باغباني در آن انجام مي‌شود ./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388120856