وزير کشور با اشاره به دومين مصوبه ستاد امور گذرنامه گفت: طبق اين مصوبه، مقرر شد نيروي انتظامي و دستگاههاي مورد نظر تجهيزات و وسايل اين موضوع را فراهم کنند و پس از پرداخت بودجه، آمادگي داشته باشند که تا پايان سال آينده، طرح صدور گذرنامههاي بيومتريک را هم به منظور اتخاذ تصميم جديد به ستاد امور گذرنامه ارائه کنند.
وي افزود: بر اساس اين مصوبه، اطلاعات بيومتريک نيز بر روي گذرنامههاي الکترونيکي قرار خواهد گرفت.
نجار اطلاعات بيومتريک را انساني و شامل عنبيه و قرنيه چشم، اثر انگشت، صداي انسان، کف دست و ساير اطلاعات انساني برشمرد و گفت: تا نيمه سال آينده، بايد ترتيبي داده شود که همه گذرنامهها به الکترونيکي تبديل شود و پايان سال آينده هم مرحله آغاز کار بيومتريک کردن گذرنامههاي الکترونيکي خواهد بود.
وي افزود: به تدريج به افرادي که براي دريافت گذرنامه جديد يا تعويض آن به اداره گذرنامه مراجعه ميکنند، گذرنامه الکترونيکي داده ميشود.
وي با بيان اين که گذرنامه الکترونيکي به گذرنامههايي گفته مي شود که داراي تراشه الکترونيک بوده و ميتواند اطلاعاتي را در خود ذخيره کند، تصريح کرد: پروژه صدور گذرنامههاي الکترونيکي از سال 85 پيگيري و در اين سال مطالعات اوليه انجام شد و در سال 86 زيرساختها و مقدمات اوليه فراهم شد.
نجار افزود: سال 87 نيز با تجهيز فرودگاه بينالمللي امام خميني (ره) و مهرآباد، صدور گذرنامههاي الکترونيکي به صورت آزمايشي آغاز شد که تاکنون 8500 جلد گذرنامه الکترونيکي براي افراد کثيرالسفر صادر و به آنها تحويل داده شده و تستهاي لازم کنترلي نيز در اين فرودگاهها انجام شده که نتايج آن مثبت بوده است.
وي با بيان اين که با صدور اين گذرنامهها امکان سوءاستفاده و جعل گذرنامه بسيار کاهش مييابد، تاکيد کرد: جعل و دخل و تصرف در اين گونه گذرنامهها بسيار مشکل است.
وزير کشور اطمينان بيشتر در کنترلهاي مرزي، افزايش سرعت در سرويسدهي به مسافران و استفاده از آن به عنوان يک عامل بازدارنده که در نتيجه موجب کاهش جرايم تروريستي و ديگر جرائم سازمان يافته مثل قاچاق کودکان و زنان ميشود، از جمله مزاياي گذرنامه الکترونيکي برشمرد.
100
انتهای پیام/