در اين نشست فعاليتها و دستاوردهاي پايگاه پژوهشي پارسه پاسارگاد، مطالعات باستانشناسي محوطه، مستندنگاريهاي مجموعه، مطالعات زمينشناسي مجموعه، تاريخچه مرمت در پاسارگاد، گياهشناسي منطقه پاسارگاد، سيستم هاي بررسي فتوگرامتري استريو فتوگرامتري، بازيابي فضايي باغ شهر پاسارگاد مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
مطالعات آسيب شناختي و استحکام بخشي نقش برجستههاي صخرهاي، بررسي فرآيند تخريب سنگهاي آهکي در آرامگاه کوروش ناشي از تبلور نمک، فن شناسي، آسيب شناسي و ارايه طرح حفاظتي سنگ نگاره انسان بالدار، پايش تغييرات ساختاري آثار سنگي محوطه ميراث جهاني پاسارگاد، دلايل فرسودگي آثار معماري تاريخي و نمودها و شيوه هاي مداخله از ديگر موضوعات مطرح شده در اين نشست سه روزه بود.
ارايه پروژه الگويي در دو بعد بررسي مصالح سنگي در پاسارگاد و بررسي، ارزيابي و ساماندهي آثار مکشوفه از کاوشهاي صورت گرفته منطقه پارسه پاسارگاد که در دو موزه تخت جمشيد و پاسارگاد نگهداري ميشوند از جمله طرحهاي حفاظت و مرمت مطرح شده در اين نشست تخصصي به شمار ميرود.
بررسي شناسايي فعاليت هاي انجام شده در مجموعه پاسارگاد بعد ازثبت جهاني، نيازمندي هاي امروز اين پروژه و ارايه پژوهشهاي مناسب اين مجموعه در راستاي رسيدن به راهکارهاي مناسب مرمت و نگهداري مجموعه ميراث جهاني پاسارگاد با توجه به تجربه و دانش کشور ايتاليا و تبادل تجربهها در اين زمينه از جمله اهداف برپايي اين کارگاه تخصصي بود.
اين نشست در پي امضاي تفاهمنامه همکاري پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، معاونت حفظ ، احيا و ثبت آثار و وزارت ميراث و فعاليتهاي فرهنگي جمهوري ايتاليا با موضوع حفاظت و مرمت پاسارگاد و حفاظت و نگهداري مجموعه هاي موزه اي که در خرداد ماه سال جاري به امضاي طرفين رسيد برگزار شده است.
متخصصان ايتاليايي نشست ياد شده اقدامات صورت گرفته از سوي کارشناسان ايراني در بخش هاي مرمت، حفاظت و نگهداري مجموعه جهاني پاسارگاد را فوق العاده ارزيابي کرده و برپايي کارگاههاي تخصصي در زمينه هاي حفاظت و مرمت را گامي در آغاز مطالعه بر ديگر مجموعه هاي باستاني ايراني، حفاظت و نگهداري از آنها اعلام کردند./118
انتهای پیام/