ابراهيم شاهنظر در ادامه خاطر نشان کرد:محوطه اين بقعه نزديک به هشت هزار متر مربع بوده که يک صحن اصلي آن داراي محوطه رواق با مساحت حدود چهار هزارو پانصد متر است.
وي با بيان اينکه پيشرفت فيزيکي پروژه ساماندهي در حدود 7/32 تا 35 درصد است افزود: درحال حاضر نزديک به 60 واحد مسکوني، مغازه و زمين پيرامون محوطه حتي تا نزديک خيابان تملک شده است.
وي با اشاره به اينکه مصلا جزو برنامههاي ساماندهي پروژه است بيان داشت: سازمان مسکن و شهرسازي با نظارت سازمان ميراث فرهنگي عمليات ساماندهي اين محوطه را برعهده گرفته است.
شاهنظر اضافه کرد: هماکنون عمليات مرمت سه ستون فلزي، دوخت و دوز ترکها و روزنههاي تخريب شده آن، تزئينات و گچ کاري داخل بنا به شکل قديمي و همچنين مستندسازي بقعه به پايان رسيده است.
به گفته اين کارشناس؛ در حال حاضر عمليات مطالعه چگونگي مرمت سردابه و گنبد اصلي درحال انجام است و فقط عمليات مرمت و تثبيت کاشي کاريها، معرق و مقرنسهاي روي بنا باقي مانده است.
وي با بيان اينکه اطراف بقعه کتيبهاي بينظير منقوش به سه آيه پاياني سوره فتح قرار دارد اظهارداشت: همچنين هماکنون قرائت کتيبه ديگري در پيرامون بقعه با حدود 90 متر و 33 سانتيمتر ارتفاع به علت ريختن برخي از کاشيهاي آن درحال انجام است.
وي با اشاره به ساخت اين بنا در دوره شيخ حيدر پدر شاه اسماعيل اول يادآورشد: در دوره صفويه نيز نسبت به تکميل و تزئينات کاشيکاري آن همت گماشتهاند.
شاهنظر در پايان يادآورشد: درحال حاضر 90 درصد از عمليات سازه و 10 درصد از عمليات مرمت و تثبيت کاشيها انجام شده است.\t
خاطرنشان ميشود: نماي خارجي بقعه شيخ حيدر به شکل برج مدور و از داخل به شکل 12 ضلعي در دو طبقه قسمت زيرين سردابه محل دفن هفت قبر بوده که يک قبر شاخص آن منسوب به شيخ حيدر است. قسمت فوقاني به صورت برج مدور با ارتفاع 5/18 متر و قطر 5/10 متر است که در سال 1311 با شماره 184 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است. /119
انتهای پیام/