معرفي کشورهاي داراي سابقه مرمت در زمينه معماري دستکند، آغاز همکاريهاي مشترک با اين کشور ها در اين زمينه و منشور مرمت اين نوع معماري از جمله موضوعهاي مطرح شده از سوي معاون پژوهشکده حفاظت آثار و اشياي تاريخي فرهنگي بود.
احمد ميرزا کوچک خوشنويس به معرفي فعاليتهاي مرکز مطالعات جاده ابريشم، مطالعه و پژوهش در حوزه کالبدي ميراث ملموس و ناملموس اين جاده اشاره کرد و گفت: ايران به همراه چين و پنج کشوري که اين مسير تاريخي از آن کشورها عبور کرده است در حال آماده کردن پرونده ثبت جهاني جاده ابريشم هستند تا آن را در سال 2011 در فهرست ميراث جهاني به ثبت برساند.
وي مطالعات گردشگري جاده ابريشم را از ديگر فعاليتهاي مرتبط در اين زمينه برشمرد و اظهار داشت: در اين راستا با همکاري پژوهشکده گردشگري پژوهش و شناسايي آثار موجود در فاصله بين سرخس تا ماکو آغاز شده و قرار است با همکاري کشور هاي همجوار، محور گردشگري اين جاده نيز تعريف و تدوين شود.
خوشنويس به فعاليتهاي مرکز مطالعات مشترک زبان و ادب فارسي پرداخت و افزود: شناسايي ميراث مشترک ايران در زمينههاي معماري، آثار، مفاخر و مشاهير با 12 کشور همجوار را که روزگاري جزو سرزمين کهن ايران بودند از ديگر فعاليتهايي است که از سوي اين مرکز دنبال ميشود. مرکز مطالعات مشترک زبان و ادب فارسي در دهه فجر سال جاري از سوي پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در خانه تاريخي وثوق افتتاح شد.
ارتقاي سطح آموزشي و پژوهشي در تهيه پروندههاي ثبت جهاني و برنامهريزي آموزشي از سوي مرکز ميراث جهاني و دفتر منطقهاي يونسکو در تهران از ديگر موارد مطرح شده در اين ديدار بود.
مسئول برنامهريزي فرهنگي دفتر منطقهاي يونسکو نيز با اشاره به ضرورت برگزاري کارگاههاي آموزشي در زمينه ثبت ميراث جهاني از آمادگي اين دفتر براي برپايي دورههاي آموزشي حفاظت و مرمت آثار تاريخي فرهنگي خبر داد.
به گفته جانکو تانيگوچي؛ ايران ميتواند از توان کارشناسي يونسکو براي برطرف کردن اشکالات پروندههاي ثبتي بهره مند شود به شرط آنکه تا پيش از سپتامبر، نسبت به ارسال پروندهها اقدام کند.
فنگ جينگ کارشناس مرکز ميراث جهاني در بخش آسيا و اقيانوسيه نيز در مورد معماري دستکند و منشور مرمت اين آثار گفت: کشورهاي آسياي مرکزي شامل ازبکستان، تاجيکستان، قزاقستان، قرقيزستان که داراي اين نوع معماري هستند در حال تنظيم چارچوبهاي نظري در مورد اين نوع معماري و هنر سنگي هستند.
همچنين در اين ديدار، گزارشي کوتاه از فعاليتهاي دبيرخانه مرکز مطالعات ميراث ناملموس و گروه مطالعات جاده ابريشم از سوي مسئولان مراکز ياد شده ارائه شد./118
انتهای پیام/