به گزارش ميراث آرياchtn) ) به نقل از روابط عمومي معاونت حفظ، ‌احياء و ثبت آثار؛ مدير کل دفتر حفظ واحياي ميراث معنوي و طبيعي گفت: با توجه به اينکه درختان کهنسال قرن‌هاست شرايط اقليمي گوناگوني را تجربه کرده‌ و در مقابل انواع پديده‌هاي ميحطي و جوي دوام آورده‌اند ‌حائز اهميت علمي ويژه‌اي هستند. به ويژه از آن جهت که ژن‌هاي چند صد ساله و چند هزار ساله را در خود حفظ کرده‌اند. از اين‌رو ثبت آن‌ها در فهرست آثار طبيعي_ملي در دستور کار قرار گرفت.

يدالله پرمون افزود: در اين ميان، درخت ارس کهنسال شهرستانک با قدمت 2700 سال و مجموعه دو درخت چنار کهنسال امامزاده حسين در روستاي گوراب با قدمت 700 سال به عنوان دو درخت صاحب رکورد در نوع خود، براي ثبت‌هاي جديد آماده شدند.

مدير کل دفتر حفظ و احياي ميراث معنوي و طبيعي تصريح کرد: اين درختان ثبت شده، علاوه بر ويژگي‌هاي زيبايي و زيست شناختي قابليت ثبت جهاني را نيز دارا هستند. ارس کهنسال شهرستانک در بين درختان ارس قابل شناسايي از حيث سن، قطر و تنه است و مجموعه دو درخت چنار کهنسال امامزاده حسين به لحاظ قطر تنه و سطح زير پوشش تاج درخت، در ميان چنارهاي ايران، شاخص است.

پرمون با اشاره به اينکه درختان شناسايي شده بسياري در سرتسر کشور داريم که برخي از آنها ‌همانند درخت کهنسال چنار امامزاده حسين به صورت توامان با ميراث معنوي در ارتباطند اظهار داشت: در اين ميان ارس شهرستانک، به دليل قرار گرفتن در ارتفاعات منطقه و دارا بودن ژن‌هاي چند هزار ساله، از ارزش‌هاي جهاني برخوردار است. در اين ميان، قصد داريم بر اساس تصميمات اتخاذ شده به نوبت، اين درختان را به ثبت برسانيم./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388121748