طنين صداي مرمتگران از تالارجشن‌ تخت‌سليمان

مدير پايگاه ميراث جهاني تخت سليمان در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود:بعد از کاوش‌هاي قبل از انقلاب در بخش تالارجشن‌ها، هيچگونه اقدامات حفاظتي و مرمتي انجام نشده بود بنابراين در سال گذشته و با توجه به ضرورت، بعد از آسيب‌شناسي اثر اقدام به مرمت اين بخش در راستاي حفاظت شد.

عليرضا هژبري نوبري در ادامه خاطر نشان کرد: ازجمله مراحل عمليات مرمتي مي‌توان به برداشتن اندود کاهگل با رعايت احتياط، خاک‌روبي سطح کار با جاروب دستي و تميز کردن سطح کار و ترک‌هاي موجود بوسيله پمپ باد اشاره کرد.

وي از ديگر عمليات مرمتي انجام شده، تزريق ملات بوسيله دوغاب گچ سنتي در ترک‌ها و شکاف‌هاي موجود و ايجاد آبچکان با اسفاده از آجر چهار گوش را عنوان کرد و گفت:در نهايت يک لايه اندود گچ سنتي براي حفاظت بيشتر بر روي جرزها کشيده شد.

وي با اشاره به کشيدن اندود حفاظتي کاهگل در پايان عمليات بيان داشت: همچنين مصالح ضعيف و فرسوده (جرز جنوب‌شرقي، جنوب‌غربي،شمال‌شرقي و شمال‌غربي تالار جشن‌ها) با ستفاده از گچ سنتي تثبيت شد.

به گفته اين مقام مسئول در پايگاه ميراث جهاني تخت سليمان؛ تالار جشن‌ها به صورت چهارطاقي و چليپا شکل با سقف گنبدي و بخش مرکزي مربع شکل ساخته شده است و داراي بازوهاي با 3*4 متر وسعت و جرزهاي با طاق‌نماهاي کوچکي است که درهاي باريکي، راه ورود به اتاقهاي جانبي را تاًمين مي‌کرده است. /119

انتهای پیام/

کد خبر 138901073