عزيز ا... سيفي گفت: از اين 17 موزه 10 مورد تخصصي و بقيه موزه ها نيز مردم شناسي هستند که برخي وابسته به اداره کل ميراث فرهنگي استان و برخي ديگر وابسته به ساير سازمانها و يا بخش خصوصي هستند .
وي تصريح کرد: از موزه هاي تخصصي استان مي توان به موزه آئينه و روشنايي ، موزه اسناد و مدارک، سکه و مردم شناسي حيدر زاده، موزه آب و موزه اسناد و نسخ خطي ميرزا محمد کاظميني ، موزه علوم و موزه تاريخ طبيعي مرکز مطالعات زيست محيطي در يزد و موزه زيلو و پلاس ، موزه سفال و سراميک، و موزه پست در ميبد اشاره کرد .
سيفي خاطرنشان کرد : موزه آئينه و روشنايي تنها موزه تخصصي آئينه و انواع وسايل روشنايي در سطح کشور است و در موزه سکه و مردم شناسي حيدرزاده نيز سکه هاي قديمي مربوط به 42 دوره تاريخي نگهداري مي شود که متعلق به دوره هخامنشي تا عصر حاضر است . همچنين مجموعه اي از اسکناس هاي قديمي از زمان ناصرالدين شاه تا عصر حاضر نيز در آن به چشم مي خورد .
وي افزود : از ديگر موزه هاي مهم استان مي توان به موزه زيلو و پلاس ميبد اشاره کرد که در محل کاروانسراي شاه عباسي ميبد قرار دارد . اين موزه در سال 81 افتتاح شده و زيلوهاي موجود در آن به دو گروه قديمي و جديد تقسيم شده است . تعداد زيلوهاي قديمي آن به 50 تخته مي رسد و از جمله قديمي ترين آنها زيلويي متعلق به سال 808 هجري قمري است .
وي اضافه کرد : به غير از موزه هاي تخصصي در استان در شهرستانهاي ابرکوه ، مهريز ، اردکان و ميبد ، موزه هاي مردم شناسي وجود دارد که به نوعي جلوه هايي از زندگي مردم را در گذشته هاي دور به تصوير مي کشند . از جمله اشياء موجود در اين موزه ها اسناد و قباله هاي قديمي ، لباس هاي سنتي ، ابزار و ادوات کشاورزي و جنگي و ... است .
سيفي خاطرنشان کرد : در کل موزه هاي استان حدود 53 هزار شيء نگهداري مي شود و هرساله اين اشياء قديمي و زيبا گردشگران زيادي را به خود فرا مي خواند .
/104
انتهای پیام/