بقايي در ادامه رکن اصلي بقاي يک کشور را کشاورزي دانست و خاطرنشان کرد: اولين و اصليترين عامل رشد در کشور ما از اقتصاد کشاورزي نشأت ميگيرد چرا که اقتصاد کشور ما از توان بسيار بالايي برخوردار است.
معاون رئيس جمهور با اشاره به مسير کوچ آريائيها همچون هند، غرب اروپا و ايران (منطقه خاورميانه ) اظهار داشت: بررسي اين مسير نشان ميدهد که اين مردم با شرايط جغرافيايي، آب و هوايي و کشاورزي به درستي برخورد کردند و ايران را به عنوان يکي از مکانهاي اصلي سکونت خود برگزيدند.
بقايي با اشاره به اينکه کشاورزي يکي از صنايع و حرفههايي است که ريشه تاريخي و قدمت بسياري دارد نامگذاري اين روز به عنوان ميراث کشاورزي را ابتکار خوبي توصيف کرد.
اين مقام مسئول ثبات آينده امنيت ملي ايران را با کشاورزي مرتبط دانست و عنوان کرد: هماکنون اين توان را داريم که به ميزان صادرات نفت، صادرات گل و صيفيجات نيز داشته باشيم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي در ادامه سخنان خود به مشکلات فني و تخصصي همچون نحوه برداشت، بستهبندي و نگهداري در مقوله صادرات اشاره کرد.
وي بيان داشت: کشور ما ميتواند به عنوان بزرگترين توليدکننده گياهان داروئي در سطح جهان مطرح باشد. چرا که عظيمترين ذخائر گياهان داروئي در سلسله جبال زاگرس وجود دارد.
بقايي با ذکر مثالي از گياه گشنيز و استفاده اسانس آن در عطر و شيرينيجات توسط برخي از کشورها و واردات آن به ايران بيان داشت:گياه گون موجود در کرمانشاه نيز منبع اصلي بسياري از صنايع است.
اين مقام مسئول افزود: تا 50 سال پيش برخي از استانها انبار غله بودند و به تمام ايران خدمات ارائه ميدادند حتي برخي از کشورهاي همسايه را از لحاظ مواد غذايي و بازرگاني تأمين ميکردند.
اين مقام مسئول با اشاره به راه ابريشم و نقل و انتقالات اين راه بين شرق و غرب عالم و ايران به عنوان متصل کننده اين شاهراه به يکديگر ادامه داد: محصولات کشاورزي بخشي از اين نقل و انتقالات بوده است.
وي در پايان يادآور شد: امسال از هر ايده و طرح اجرايي در مسير ميراث فرهنگي که با يک جهش کاري سازمان را توأم کند استقبال خواهيم کرد. /119
انتهای پیام/