ثبت ملي پرونده دانش سنتي دريانوردي خليج فارس

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در گفتگو با ميراث آريا(chtn)با اشاره به نقش سازمان ميراث فرهنگي در حوزه ميراث معنوي و احياي فرهنگ دريانوردي افزود: دريانوردي در طول تاريخ يک اقتصاد پايدار را فراهم کرده و ريشه‌هاي فرهنگي و سنتي اين منطقه را احيا و زنده نگه داشته است. بر اين اساس با حضور رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي ضمن گراميداشت روز ملي خليج فارس اين آئين را به ثبت ملي ميرسانيم.

مسعود علويان صدر در ادامه خاطرنشان کرد: تمامي پنج خصوصيت پيش‌بيني شده براي ثبت ميراث معنوي در کنوانسيون جهاني در پرونده \"دانش سنتي دريانوردي در حوزه خليج فارس\" وجود دارد.

وي در مقوله آئين‌ها، ‌آداب و رسوم و سنت‌ها به مراسم \"نوروز صياد\"، \"مراسم بادبان کشي\" و \"مراسم شوشي\" اشاره کرد و گفت: \"نوروز صياد\" روز تعطيلي و پايکوبي و شکرگزاري صيادان است و در اين روز صيادان بر اين باورند نبايد هيچ صيدي انجام دهند و براي صيد فصل‌هاي بعد دعا مي‌کنند.

اين مقام مسئول اضافه کرد: زبان‌ها و گويش‌هاي مختلفي چون بندري، بوشهري، ‌لري، ‌عربي و زبان‌هايي از قبيل کمزاري، اچمي، قشمي و ..که در جزاير خليج فارس وجود دارند همراه با آواز،موسيقي‌ و واژگان خاص است.

وي با بيان اينکه ايراني‌ها همواره در طول تاريخ با اقتدار و با بهره‌گيري از تمام توان خود عنوان خليج فارس را حفظ کرده‌اند افزود: با همکاري مشترک مناطق آزاد، سازمان بنادر و کشتي‌راني، سازمان ميراث فرهنگي و بخش معاونت گردشگري و اکوتوريسم، مراسم بزرگداشت روز ملي خليج فارس و ثبت ملي پرونده \"دانش سنتي دريانوردي در خليج فارس\" برگزار خواهد شد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389013118