سکونتگاهي 12 هزار ساله در سوريه کشف شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)،‌ کاوش‌هاي باستان‌شناسان در منطقه تل الابار سوريه و در حاشيه رود فرات منجر به کشف دو منطقه مختلف، سه خانه گروهي و چندين خانه‌ دايره آي شکل شد که با سنگ آهک بنا شده و مسيرهايي با سنگ‌هاي مختلف آنها را به رودخانه متصلل مي‌کردند.

طاهر يرته، معان رئيس سازمان باستان‌شناسي سوريه گفت: باستان‌شناسان همچنين موفق به کشف ابزار آلات سنگي گوناگوني همچون، خنجر، سرنيزه، تبر، ابزار آلات مخصوص دباغي چرم و بوريا بافي، ظروف سفالي و استخوان‌ و شاخ حيوانات شدند.

وي خاطر نشان کرد: اولين ساختمان گروهي اين منطقه، دايره‌اي به عمق 15 متر و قطر 12 متر بوده و ديواري مزين به سنگ آهک و حکاکي‌هايي از تصاوير حيوانات، شکل‌هاي هندسي و تصوير خورشيد درون آن ديده مي‌شد. کف اين خانه از کاشي‌هاي سفالي آهکي پوشيده شده و به وسيله الوارهايي چوبي مسقف شده بود.

دومين خانه دايره آي کشف شده در اين هفت متر قطر داشته و پنج اتاق آن به کمک ستوني سنگي که از مرکز به سقف متصل بوده مهار مي‌شدند.

به عقيده کارشناسان اين دو خانه، بناهاي مسکوني نبوده و به احتمال فروان براي امرو مذهبي و اجتماعي مورد استفاده قرار مي‌گرفتند. علاوه بر آن باستان‌شناسان کشف اين سکونتگاه‌ها را پاسخي بر پرسش‌هاي پيشين محققان در نحوه توسعه کشاورزي در کناره‌هاي رود فرات اعلام کردند./109

انتهای پیام/

کد خبر 1389020137