وي تصريح کرد: از ديگر ظرفيتهاي استان خراسان رضوي مي توان به وجود 75 درصد واحدهاي تراش سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي کشور در مشهد اشاره کرد که اين پتانسيل باعث رونق اين صنعت در سطح استان به خصوص شهر مشهد شده است.
لشگري وجود آموزشگاه هاي تراش در بخش دولتي و خصوصي، وجود هنرستان کار و دانش ويژه ي تراش اين سنگ ها وجود تنها اتحاديه فعال در زمينه تراش سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي تحت عنوان اتحاديه فيروزه تراشان در مشهد را از ديگر پتانسيل هاي استان خراسان رضوي در اين حوزه عنوان کرد.
وي دليل اقبال مردم به مصنوعات خارجي در اين حوزه را ارزان تر بودن آن ذکر کرد و گفت: سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي داخل کشور به دليل مرغوبيت و بالا بودن دستمزد تراش سنگ ها، نسبت به کالاهاي مشابه خارجي گران تر است ولي داراي ارزش هنري بيشتر و به لحاظ هنري فاخرتر است و کسي که شناخت مناسبي از هنر و صنايع دستي داشته باشد بيشتر رو به فيروزه و سنگ هاي قيمتي ايراني ميآورد.
لشگري درباره صادرات سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي کشور گفت: صادرات سنگ ها بيشتر بصورت غير رسمي است که براي حل اين موضوع مسئولين ارزياب گمرک در نواحي مرزي بايد داراي اطلاعات و آگاهي خاصي در اين زمينه باشند تا نسبت به صادرات اين سنگ ها و يا ورود آن با آگاهي تصميم گيري کنند.
وي ياداور شد: براي تسهيل در امر صادرات سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي، حدود 40 نفر از ارزيابان و مسئولين گمرک تحت آموزش گوهر شناسي قرار گرفته اند.
گفتني است دومين همايش ملي جايگاه سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي کشور از 9 تا 10 ارديبهشت ماه در تالار همايش هاي نمايشگاه هاي بين المللي مشهد برگزار مي شود./106
انتهای پیام/