طي اين مراسم مدير کل سازمان در استان، امام جمعه شهرستان سراوان و مدير کل دفتر امور بازرگاني معاونت صنايع دستي به ايراد سخن پرداخته و طي مراسمي از 22 نفر از هنرمندان زن استان و زنان فعال عشاير در حوزه صنايع دستي تقدير و تشکر به عمل آمد. در پايان نيز بازديدي با حضور حاضران از کارگاههاي فعال سفال در روستاي کلپورگان به عمل آمد.
روستاي کلپورگان واقع در استان سيستان و بلوچستان داراي سابقهاي بسيار در امر توليد سفالينههاي تاريخي است و همين امر باعث شهرت جهاني اين رشته از صنايع دستي بوده و نشانگر انديشه و هنر بالنده و دستان تواناي زنان اين خطه از مرز و بوم کشور اسلاميان است.
اين هنر تاريخي طي قرنها از نسلي به نسل ديگر و از سينهاي به سينهاي ديگر و در نهايت از مادران به دختران نوعآور بلوچ، منتقل شده و گذشت زمان و حوادث تاريخ نه تنها از اصالت آن نکاسته بلکه بيش از پيش بر ارزشهاي هنري آن نيز افزوده است.
لازم به ذکر است؛ خالقان سفال کلپورگان در طول تاريخ هميشه زنان بودهاند. آنها از چرخ سفالگري استفاده نميکنند بلکه سفال را با دست ميسازند و براي تزيين سطح آن از اشکال خاص هندسي که قدمتي طولاني دارد استفاده ميکنند.
تزيينات اين سفالينهها نمادهاي تجديدي و ذهني هستند که حکايت از خواستهاي روحي هنرمند داشته و گاهي نشانگر اعتقادات و باورهاي نشأت گرفته از محيط طبيعي زندگي آنان است./117
انتهای پیام/