گردآوري و ثبت 2600 نمونه گويشي در مازندران

به گزارش ميراث آريا(chtn)، مريم الطافي ضمن اعلام خبر فوق گفت:اين اداره کل همگام با ساختار اهداف و فعاليت‌هاي پژوهشکده مردم شناسي، زبان و کتيبه‌هاي کشور از سال 79 اقدام به گردآوري نمونه‌هاي گويشي اين استان به منظور تهيه آوا نوشته هاي تفصيلي و تدوين اطلس زبان شناختي کشور کرده است و تا کنون حدود 2600 نمونه گويشي را گردآوري و به ثبت رسانده است .

کارشناس حوزه پژوهشي اداره کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان مازندران افزود: اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مازندران با اجراي اين پروژه بزرگ تدوين اطلس زبان شناختي را امسال آغاز مي کند.

وي با بيان اينکه گويش تبري از گويش هاي کهن ايران است، اظهار داشت: اين اداره کل در نظر دارد با مطالعه گونه‌هاي زباني پراکنده در پهنه جغرافيايي و فرهنگي مازندران در جهت شناسايي و رده‌بندي گونه‌هاي زباني در خطر گام برداشته و مطالعات و تحقيق درباره اشعار قصه‌ها، ضرب المثل‌ها، لالايه‌ها، مويه‌ها، ادعيه را به اجرا برساند.

به گفته اين مقام مسئول، با توجه به گسترش پژوهش‌هاي حوزه زبان شناسي در عرصه علوم جهان امروز اين اداره کل قصد دارد با هدف پاسداري از ميراث زباني شفاهي، اجراي طرح‌هاي پژوهشي گسترده در مراتب زباني و تدوين پرونده ثبت ميراث معنوي را در اين حوزه آغاز کند.

الطافي درباره همکاري هاي علمي برون مرزي گفت : مطالعات و پژوهش هاي حوزه زباني و فرهنگ مازندران در دپارتمان شرق شناسي دانشگاه دولتي ايروان در کشور ارمنستان صورت گرفته است.

وي همچنين افزود: بر اساس گزارش مدير گروه همکاري هاي علمي و روابط بين المللي دانشگاه مازندران مقرر شد ضمن ايجاد کرسي‌هاي مربوط به زبان و گويش هاي ايراني در اين دانشگاه، تدوين گويش و فرهنگ مازندراني به دانشجويان سوئدي نيز در اولويت قرار گيرد./117

انتهای پیام/

کد خبر 1389020713