وحيد حيدر نتاج در ادامه خاطرنشان کرد: از ديگر عوامل شناخت عناصر و جنبههاي غيبي منظر منطقه ميتوان به عناصر خاطرهانگيز، گردشگاهها و فضاهاي تجمع، ارزشهاي ميراثي محوطه شامل ارزشهاي تاريخي و اجتماعي (محل تعاملات و تظاهرات اجتماعي) ارزش معمارانه محوطه و ساختمانهاي بيانگر سبک دورههاي مختلف معماري ايراني و نيز ارزش زيباشناختي منظر از جمله ساحل زيباي بابلسر و ساحل درياي خزر اشاره کرد.
وي وجود پل را جزو ارزشهاي علمي منظر منطقه مطرح کرد و گفت: اين پل در زمان خود با بهترين فناوري ساخته شده است.
نتاج در جمعبندي گزارش خود به نقاط قوت و امکانات محوطه پل را وجود ابنيه و بافت تاريخي به عنوان جاذبه گردشگري، منظره زيباي بابلسر و پوشش گياهي، ساماندهي حاشيه ساحل رودخانه، وجود افق باز منظر، تنوع منظره در طول سال و وجود پل به عنوان نماينده تکنولوژي زمان اشاره کرد.
وي همچنين آلودگيهاي بصري ايجاد شده، ساخت و سازهاي تفريحي کرانههاي رودخانه، محدوديت در ساخت و ساز جديد در بافت تاريخي به ويژه در همجواري پل محقق را از نقاط ضعف محوطه پل برشمرد.
اين کارشناس در مورد تعيين ضوابط منظري ساخت پل جديد گفت: در طراحي و انتخاب سبک معماري و تکنولوژي پل بايد دقت شود تا هيچ گونه برتري نسبت به پل موجود ديده نشود و زيبايب پل فعلي نيز تحت الشعاع قرار نگيرد.
وي با بيان اينکه طراحي ارتفاع عرشه پل بايد کمتر از عرشه پل فعلي باشد به گونهاي که پلها از منظره دور دست عرشه به صورت جداگانه رويت نشوند افزود: پل فلزي موجود نيز همچنان بايد به صورت يک نشانه و شاخص شهري باقي بماند و خاطره ذهني افراد از آن مخدوش نشود./119
انتهای پیام/