سه تپه تاريخي در تيررس نگاه کارشناسان

معاون اداره ميراث فرهنگي شهرستان شهريار،‌ ملارد و قدس در گفتگو با ميراث آريا(chtn) عناوين اين چهار اثر تاريخي را حمام دهک، قره تپه، تپه رزکان و زال‌تپه عنوان کرد.

فرامرز نوروزي با بيان اينکه بناي حمام دهک در شهرستان ملارد و روستاي دهک در زمان قاجار ساخته شده و تا 50 سال پيش اهالي روستا از آن استفاده مي‌کردند افزود: با توجه به توسعه منطقه به عنوان يک منطقه صنعتي دهک، تعيين عرصه و حريم اين بناي فرهنگي تاريخي امري لازم و ضروري بود.

اين کارشناس ميراث فرهنگي با اشاره به قره تپه واقع در شهرستان شهريار، ‌دهستان رزکان، شمال روستاي قديمي قره تپه بيان داشت: در طول عمليات کاوش و مطالعه باستان‌شناسي در سال 1336 از اين تپه مدارک ارزشمندي از وجود روستاهاي نخستين در منطقه شهريار بدست آمد.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: مدارک و سفال‌هاي بدست آمده در طول کاوش‌هاي باستان‌شناسي از قره‌تپه، قابل مقايسه با تپه‌هاي چشمه علي شهرري و تپه زاقه قزوين و سيلک سه کاشان است. با توجه به اينکه قره‌تپه، در مطالعات باستان‌شناسي، يک اثر تاريخ‌گذاري باستان‌شناسي در فلات مرکزي ايران به شمار مي‌رود تعيين عرصه و حريم اين تپه تاريخي با وجود باغ‌هاي ميوه پيرامون تپه و برور مسائل و مشکلات پيرامون تجاوز به عرصه و حريم آن، در دستور کار قرار گرفت.

نوروزي با بيان اينکه تپه باستاني رزکان در جنوب شرقي شهرستان شهريار در روستاي رزکان قرار گرفته است افزود: بر اساس بررسي‌هاي انجام شده و مطالعه مواد فرهنگي پراکنده دوره تاريخي اين تپه مربوط به هزاره اول پيش از ميلاد و دوره آغازين تاريخي است.

به گفته اين مقام مسئول در اداره ميراث فرهنگي شهريار؛ زال تپه در شهرستان ملارد نزديک در 700 متري شمال تپه کوشکک واقع شده و براساس مدارک سفالي پراکنده در سطح تپه قدمت آن نيز به دوره سلجوقي مي‌رسد../119

انتهای پیام/

کد خبر 1389021431