توسعه گردشگري ايران و سري‌لانکا

به گزارش ميراث آريا(chtn) رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ديدار با سفير سري‌لانکا گفت: گردشگران بسياري از کشورهاي مختلف به ايران مي‌آيند که مي‌توان آنها را به بازديد از جاذبه‌هاي سري‌لانکا ترغيب کرد.
حميدبقايي اضافه کرد: مي‌توان به منظور افزايش و توسعه گردشگر بين دو کشور، بروشورهاي در آژانس‌هاي ايران و سري‌لانکا براي معرفي جاذبه‌هاي گردشگري اين دو کشور توزيع کرد.

وي با بيان اين که کشور هند در زمينه مرمت بناهاي تاريخي بسيار موفق عمل کرده است، افزود: در اين زمينه مي‌توان همکاري‌هاي خوبي بين دو کشور ايجاد شود.
بقايي همچنين خواستار برگزاري نمايشگاه هفته ميراث فرهنگي در سري لانکا شد و بيان داشت:‌ حتي مي‌توان يکي از شعبات بانک‌هاي سري لانکا را در مناطق آزاد چون کيش تاسيس کرد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،‌صنايع دستي و گردشگري در ادامه اين نشست خواستار توسعه ترانزيت در مناطق آزاد شد.

سفير سري‌لانکا سخنران بعدي اين نشست خواستار توسعه روابط در حوزه‌هاي فرهنگي و گردشگري بين دو کشور شد و افزود:‌ در طي ديدار رئيس جمهور سري لانکا\"راجاپاکسا\" با رئيس جمهور ايران\"احمدي‌نژاد\" موافقت‌نامه‌هاي بسياري براي ارتقاء همکاري نزديکتر بين دو کشور در حوزه‌هاي مختلف به ويژه توريست امضا شد.
ام.محمد.زهير خاطرنشان کرد: براساس يکي از موافقت‌نامه‌هاي امضا شده بين دو کشور، کشور ايران موافقت کرد تا براي توسعه پالايشگاه اين کشور، آنرا تامين مالي کند،‌ همچنين جمهوري اسلامي ايران از پروژه برق آبي(omai,owa)براي آبياري در کشور سري‌لانکا اعلام حمايت کرده است که هم اکنون به وسيله اين پروژه زمين‌هايي به وسعت 12 هزار کيلومتر آبياري مي شوند.

وي اضافه کرد: سفر راجاپاکسا در نوامبر 2007به ايران و سفر احمدي‌نژاد در مي 2008 به کشور سري‌لانکا اين ارتباط و همکاري‌هاي بين دو کشور را دو چندان کرد.

وي با بيان اين که کشور ايران و سري‌لانکا داراي ميراث فرهنگي و تاريخي بسيارغني و قديمي هستند، تصريح کرد: سابقه ميراث فرهنگي و تاريخي در کشورمان به چهار هزارو 500سال پيش برمي‌گردد.

زهير با اشاره به وجود مذاهبي چون بودائي و مسلمان در سري‌لانکا افزود:مکان‌ها‌ي تاريخي و مذهبي بسياري براي مسلمانان در کشور سري لانکا وجود دارد .
به گفته وي؛ مي‌توان همکاري بيان دو کشور را با مطالعات مشترک در مورد ميراث فرهنگي ارتقا داد چرا که ايران داراي سابقه بسيار غني از آثار تاريخي و ميراث فرهنگي است.

وي با بيان اين که کشور سري‌لانکا يک کشور صنعتي نيست و يک کشور در حال توسعه به شمار مي‌رود گفت: البته داراي صنايع دستي بسيار غني و فعالي است.

وي بيان داشت:‌ با وجود نمايشگاه‌هاي بسيار تاثيرگذار ايران مي‌توان تبادل و همکاري‌هاي بسيار خوبي در اين زمينه بين دو کشور ايجاد کرد. کشور ما نيز همانند ايران، نمايشگاه‌هاي صنايع دستي روستاها و مکان‌هاي مختلف را برگزار مي‌کند.

زهير با بيان اين که در کنار ميراث فرهنگي و صنايع دستي ،‌گردشگري نيز مي‌تواند نقش مهمي را ايفا کند، گفت:‌ برنامه‌ريزي‌هاي بسيار خوبي در مورد صنعت توريست در کشور سري‌لانکا انجام شده است، اما صنعت توريست بين دو کشور بايد دو طرفه باشد .

وي خواستار افزايش توريسم‌هاي ايراني به سري‌لانکا شد و گفت:‌ با ايجاد تسهيلات مي‌توان به توسعه توريسم تجاري و صنعتي رونق بخشيد.
به گفته سفير سري‌لانکا؛ در صورت ادغام توريست با تجارت مي توانيم شاهد افزايش تعداد گردشگران نيز باشيم.

وي با اشاره به وجود هتل‌هاي پنج ستاره در جزاير و سواحل سري‌لانکا و جذب سالانه نزديک به يک مليون توريسم به ويژه توريسم‌هاي اروپايي يادآور شد: خطوط هوايي سري لانکا داراي دو خطوط هوايي است که به دليل آمار کم مسافرين بين دو کشور نمي‌توانند پرواز مستقيم به ايران داشته باشند.

وي علت نبود پروازهاي مستقيم به ايران را بي‌اطلاعي مردم از برنامه‌ريزي‌هاي مدون کشور سري‌لانکا براي ارتقاء توريست عنوان کرد و گفت: بايد در اين زمينه اطلاع رساني مناسبي انجام شود.

سفير سري‌لانکا در ادامه خواستار همکاري سازمان ميراث فرهنگي ايران و برقراري پرواز مستقيم بين دو کشور شد.

زهير در پايان يادآور شد: اميد است با تشکيل يک هيأت و تشويق شرکت‌هايي براي افزايش توريست بتوان پرواز مستقيم به ايران را سريع راه‌اندازي کرد تا گردشگران ايراني بتوانند از جاذبه‌هاي گردشگري سري لانکا ديدن کنند./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389021614