وي با بيان اينکه اين آييننامه تحول عميقي در اشاعه فرهنگ احياء در سطح کشور و ايجاد بازار سالم، پويا و ...در زمينه ميراث فرهنگي خواهد داشت خاطرنشان کرد: دولت در اين مصوبه اين اختيار را به صندوق احياء داده است که نسبت به تعيين، تثبيت و تغيير کاربري بناهاي تاريخي و فرهنگي به منظور بهرهبرداري بهينه از آنها اقدام کند و دستگاهها و نهادهاي ذي ربط نيز موظفند کاربريهاي مصوب صندوق را رعايت و اعمال کنند.
به گفته اين مقام مسئول؛ همچنين معادل عوارض قانوني، ماليات و هزينههاي دولتي متعلق به تغيير کاربريهاي بناهاي ياد شده به عنوان کمک دولت با رعايت مقررات مربوط از محل اعتبارات سازمان خواهد بود.البته اين نکته قابل ذکر است که نفايس ملي موضوع بند ز ماده 114 قانون برنامه چهارم توسعه از شمول اين آيين نامه خارج است.
مدير عامل صندوق احياء و بهرهبرداري از بناها و اماکن تاريخي و فرهنگي تصريح کرد: از سوي ديگر ضوابط حفاظتي اثر از سوي صندوق به بهرهبردار ابلاغ و طرحهاي مرمت، احيا و بهرهبرداري از بناها و اماکن موضوع اين آييننامه پس از تصويب و ابلاغ صندوق قابل اجرا خواهد بود که بهرهبرداران، مالکان و سرمايهگذاران موظف به رعايت ضوابط ياد شده هستند.
تاجر به حمايتهاي مالي سازمان و صندوق احياء از مالکان بخش خصوصي اشاره کرد و گفت : به موجب اين مصوبه سازمان به منظور ارتقاي سطح مشارکت عمومي در حفاظت، احيا و بهرهبرداري مناسب از آثار فرهنگي و تاريخي، حمايتهاي مالي از قبيل تأمين هزينههاي طراحي و اجراي عمليات مرمتي که براي بقاي عين اثر به تقاضاي مالک خصوصي و تشخيص سازمان ضروري است و حمايت مالي از طراحي و اجراي طرحهاي احيا و بهرهبرداري متناسب از آثار به تقاضاي مالک خصوصي و تشخيص سازمان را در چهارچوب اعتبارات مصوب انجام خواهد شد .
وي با اشاره به اينکه سازمان، زمينههاي لازم براي مشارکت موسسههاي بيمهاي براي بيمه عين آثار و سرمايهگذاري انجام شده براي احيا و بهرهبرداري از آنها را فراهم خواهد کرد بيان کرد : قسمتي از حق بيمه متعلقه به عنوان کمک دولت با رعايت مقررات مربوط از محل اعتبارات مصوب سنواتي پرداخت ميشود.
مدير عامل صندوق احياء و بهرهبرداري از بناها و اماکن تاريخي و فرهنگي خاطرنشان کرد : همچنين سازمان به منظور ايجاد شرايط لازم براي سرمايهگذاري در احيا و بهرهبرداري از بناها و اماکن تاريخي و فرهنگي بر اساس قراردادهاي منعقد شده با بانکها و موسسههاي اعتباري دولتي و غيردولتي، امکان استفاده از تسهيلات بانکي را براي مالکان يا سرمايه گذاران فراهم و معادل 5 درصد از سود تسهيلات قطعي را با رعايت مقررات مربوط به عنوان کمک دولت به بانک عامل پرداخت کند.
وي گفت:جلب سرمايهگذاري خارجي و چگونگي و ميزان مشارکت اشخاص حقيقي يا حقوقي خارجي در احيا و بهرهبرداري از بناهاي تاريخي و فرهنگي بر اساس قانون تشويق و حمايت سرمايهگذاري خارجي مصوب 1380و آييننامههاي آن خواهد بود.
تاجر در پايان تصريح کرد: با توجه به اينکه توسعه و رشد اقتصاد ميراث فرهنگي در ايران نيازمند ارايه تئوريهاي جديد از سوي کارشناسان و محققان دانشگاهي است تا به جاي نگرش صرف اقتصادي به ميراث فرهنگي، نگاهي چندجانبه و ژرف نگر به اين حوزه و تواناييهاي اقتصادي آن به وجود آيد اين امر بدون ارتباط پايدار و مستمر دست اندرکاران صندوق احيا با دانشگاهها، مجامع علمي ، محققين و ... امکانپذير نيست .
صندوق احياء نيز با توجه به اين آييننامه و ظرفيتهاي موجود و ابزارهايي که قانون در اختيار آن گذاشته تصميم دارد در سطح کشور دست به اقدام براي احيا و بهرهبرداري از بناها و اماکن تاريخي و فرهنگي بزند که در همين جا از تمامي محققان، پژوهشگران، مجامع علمي و دانشگاهي، سرمايه گذاران و ... براي همکاريهاي مشترک دعوت به عمل ميآورد./118
انتهای پیام/