اردشير صالحپور در ادامه خاطرنشان کرد: اثر ارزشمند شاهنامه سرشار از پند و اندرز و ارزشهاي ادبي يکي از منابع و مآخذي است که براي شناخت و معرفتشناسي ايراني ميتواند کمککننده باشد.
وي با بيان اينکه در تاريخ ادبيات ايران هيچ کتابي به اندازه شاهنامه فردوسي تأثيرگذار نبوده است افزود: اين اثر همچنين در يکي از اماکن ورزشي چون فرهنگ آئيني و باستاني زورخانهاي نقش بسيار تاثيرگذار داشته است.
اين کارشناس، قهوهخانههاي دوره قاجار را از ديگر عوامل تاثيرگذار شاهنامه در فرهنگ ايراني عنوان کرد و گفت: نقالان در مأوايي به نام قهوهخانه جمع شده و به نقالي، سخنوري و شاهنامه خواني ميپرداختند.
صالح پور وجه سوم تاثيرگذار شاهنامه در فرهنگ ايراني را فرهنگ عشاير ايراني دانست و بيان داشت: شاهنامهخواني يکي از سنتهاي فر هنگي عشاير کشور نيز به شمار ميرود.
وي با بيان اينکه جشنواره يادشده سومين همايشي است که از سوي معاونت پژوهشي فرهنگستان هنر برگزار ميشود افزود: در اين همايش، استادان و خبرگان به مباني پژوهشي، علمي و آکادميک اين موضوع ميپردازند.
به گفته اين مقام مسئول در فرهنگستان هنر؛ در برنامه سال جاري بيشتر برروي جنبههاي جشنوارهاي و نمايشي و موسيقي تمرکز شده است.
وي با بيان اينکه در در اين برنامه امسال دو بخش اساسي ورزشهاي باستاني پهلواني و شاهنامه خواني عشاير پيشبيني شده است اظهارداشت:در اين جشنواره از ايلات مختلف عشاير چون زاگرسنشين،کهگيلويهوبويراحمد،کردها،خراسان،بختياري،قشقايي،لرستان،خوزستانبوشهر(تنگستان و دشتستان) و ... استفاده شده است.
صالح پور دليل استفاده از عشاير ايلات مختلف را آشنايي بيشتر آنها با سبک و سياق عشاير دانست و گفت: شاهنامه خواني جزو سنتهاي آئيني و سبک و سياق عشاير به شمار ميرود از سوي ديگر آنها به نوعي با شيوه خوانش شاهنامه و موسيقي حماسي مرتبط هستند./119
انتهای پیام/