رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: اميدواريم بر اساس برآوردها و تمهيدات کشورها تا پايان سال 2010، ورودي گردشگر بين المللي 3 تا 4 درصد رشد داشته باشد و چنين انتظار مي رود که آسيا از رشد و رونق خوبي در اين عرصه برخوردار شود.
نماينده کشورمان در اين اجلاس با تاکيد بر همکاري هاي منطقه اي، جاذبه هاي طبيعي، قومي و مذهبي، راههاي دسترسي، حمل و نقل ارزان، وجود تفاهم نامه هاي توسعه گردشگري دو جانبه، هنجارها و ارزشهاي اجتماعي فرهنگي، محوطه هاي تاريخي فرهنگي، امکانات آموزشي و توانمندي هاي علمي تخصصي موجود را از نقاط قوت ظرفيت هاي گردشگري در منطقه جنوب آسيا برشمرد.
خوشنويس فقدان آگاهي و اطلاع رساني عمومي، آثار منفي فناوريهاي مدرن در تخريب مناطق سنتي و بومي، ناکافي بودن امکانات تکنولوژيک، بحرانهاي اجتماعي، فرهنگي، فقدان همکاري هاي چند جانبه بين منطقه اي، عدم ثبات در تبادلات اقتصادي و .... را از جمله نقاط ضعف گردشگري دانست که بايد در حل آنها کوشيد.
خوشنويس در پايان همکاري هاي منطقه اي در مقابله با چالشها را مورد تاکيد قرار داد و خواستار تاسيس انجمن گردشگري جنوب آسيا شد.
بيست و دومين اجلاس مشترک کميسونهاي سازمان گردشگري جهاني در منطقه اقيانوسيه و جنوب و شرق آسيا، با حضور مقامات عاليرتبه گردشگري 28 کشور منطقه شرق و جنوب آسيا و اقيانوسيه و دبيرکل سازمان جهاني جهانگردي ملل متحد دهم و يازدهم ماه مي در شهر هانوي ويتنام برگزار شد.
گفتني است؛ در اين اجلاس که با حضور کارشناسان، نمايندگاني از آژانسهاي مسافرتي ونمايندگان سازمانهاي بين المللي و غير دولتي برگزار شد، سياستها و خط مشيهاي توسعه گردشگري، تهديدات و رکود گردشگري، تسهيل قوانين حمل و نقل، تجربيات کشورها در توسعه گردشگري پايدار و .... شد، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت./106
انتهای پیام/