به گفته اين مقام مسئول توليد سريال و فيلم سينمايي فردوسي با قابليت عرضه در صحنههاي بينالمللي در کميسيون فرهنگي دولت به صورت جدي پيگيري ميشود. در اين راستا از تمامي صاحبنظران در بخش موسيقي، فرهنگي،تاريخي، سياسي و اجتماعي درخواست مي کنيم که با نگاهي عميق به زندگي اين حکيم بزرگ اثري بزرگ و شگرف توليد کنند.
مشاور رئيس جمهور اضافه کرد: همچنين بايد دهها اثر نمايشي در صحنههاي سينما و تئاتر برگرفته از داستانهاي شاهنامه توليد شود و من مسئوليت اين کار را بر عهده خواهم گرفت تا با حمايتهاي بزرگ شاهد توليدات فراواني باشيم.
رئيس دفتر رئيس جمهور در ادامه يادآور شد: گسترش زبان فارسي در سراسر دنيا يکي از مهمترين وظايف دولت به شمار ميآيد.
وي گفت:بنا به تأکيد رئيس جمهور از اين پس در شوراي گسترش زبان و ادبيات فارسي که زير نظر شخص رئيس جمهور تشکيل جلسه خواهد داد شاهد برنامهريزي به منظور گسترش زبان و ادبيات فارسي در مهمترين محافل و مراکز بزرگ ادبي در سراسر جهان خواهيم بود.
وي فردوسي و شاهنامه را نماد بقاء و ماندگاري ملت بزرگ ايران توصيف کرد و افزود: شاهنامه در طول هزار سال زنده ماند و امروز زندهتر از هميشه است و ملت ايران امروز زندهتر از هميشهي تاريخ است.
وي تصريح کرد: شاهنامه اثري است خود با قالب و زوايايي که دارد اما دريافتهاي کلاني از آن به دست ميآيد و فردوسي پاکزاد حکيم توس و فردوس پيرو مکتب عقل و خردگراست.
مشايي با اشاره به اينکه شاهنامه هر چه باشد نمادي از حقيقت و شخصيت فردوسي است، اظهار داشت: افسوس ميخورم که ما براي بيان نقش تاريخي فردوسي از موحد بودن اعتقاد او به رسول اکرم و عشق به ائمه اطهار سخن ميگوييم در حاليکه زندگي او همه عشق به مرام علي (ع) است.
رئيس کميسيون فرهنگي دولت بيان داشت: يکي از ظرفيتهاي مهم نقالي موسيقي است در اين راستا سالانه بايد مسابقات و جشنوارههايي به منظور ايجاد رقابت بين صاحبان هنر در عرصه نقالي برگزار شود و شاهد تولد نقالان اين ميراث تاريخي کهن براي آيندگان باشيم. بر اين اساس نقالي بايد در کنار موسيقي بخشي از فعاليتهاي فرهنگي و هنري ما تلقي شود.
وي در ادامه تأکيد کرد: سياستمداران ما بايد براي نقطهنظرات و پيامهاي خود از شاهنامه استفاده کنند.
مشايي نقالي را يکي از ظرفيتهاي شاهنامه دانست که از درون شاهنامه همچون اخگري از اجاق بيرون آمده است .
وي در ادامه اين مطلب افزود: نقالي ظرفيت بزرگي است که ساعتها ، روزها ، ماهها و سالها بايد در مورد ظرفيتهاي آن درسها داد و آموخت.
مشاور رئيس جمهور بر رواج نقالي تأکيد کرد و گفت: پژوهشگران بايد مفاد علمي،هنري و موسيقايي شاهنامه را براي نقالي در اختيار نوآموزان قرار دهند و با اين موضوع در کنار تدريس زبان و ادبيات فارسي آشنا شوند.
اين مقام مسئول در دولت ادامه داد:شاهنامه محصولي در مقياس توس، خراسان و ايران نيست بلکه در مقياس جهان نيز نيست اگر جهان را در يک برهه از زمان مورد توجه قرار دهيم.
مشايي تأکيد کرد: شاهکار اثري است که از قيد زمان آزاد است آنکه در قيد زمان است به تغيير زمان نابود است و جاي خود را به اثر ديگري با زمان جديد ميدهد بر اين اساس شاهکار بايد از قيد مکان هم آزاد شود هر چه از مکان و زمان آزادتر باشد جنبه و موضوعيت شاهکار بودن هم بالاتر و عظيمتر خواهد بود.
/118
انتهای پیام/