همايش چشم‌انداز باستان‌شناسي شمال کشور در دهه آينده

دبير علمي همايش چشم‌انداز باستان‌شناسي شمال کشور در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: از بين 124مقاله ارسال شده به دبيرخانه اين همايش، 22مقاله براي چاپ در مجموعه مقالات برگزيده و 63 خلاصه مقاله نيز در اين همايش ارائه شد.

حسن هاشمي انتشار مجموعه مقالات توزيع شده در اين همايش را در مقايسه با يک دهه اخير امري بي‌سابقه عنوان کرد و گفت: اين مقالات به دليل حجم بسيار بالاي مطالب در دو جلد چاپ شد.

وي اضافه کرد: جلد اول در قالب 340 صفحه در روز برگزاري همايش به شرکت کنندگان ارائه شد،‌جلد دوم آن نيز پس از انجام مراحل داوري در تابستان سال جاري چاپ مي‌شود.

به گفته معاون آموزشي و دانشجويي دانشگاه مارليک؛ همچنين هم‌زمان با همايش، نمايشگاه \"دستاوردهاي پژوهشي استان‌هاي شمال کشور\"، در قالب گزارش کاوش‌ها و بررسي‌هاي باستان‌شناسي، نقشه باستان‌شناسي استان مازندران برگزار شد.

وي با اشاره به برگزاري نمايشگاه نقاشي با تکنيک رنگ روغن افزود: در اين نمايشگاه نزديک به 30 اثر از هنرمندي به نام اميد خدا با موضوعات جاذبه‌هاي تاريخي و گردشگري به نمايش گذاشته شد.

هاشمي اظهارداشت: همچنين نمايشگاهي از ليلا رضايي با روش قلم‌زني و خراش روي مس و موضوعات مرتبط با آثار هنري دوره‌هاي تاريخي برگزار شد.

وي بابيان اينکه در اين همايش 10 سخنراني با موضوعات باستان‌شناسي و گردشگري با محورهاي پنج گانه همايش به سرانجام رسيد تصريح کرد: محورهاي پنج‌گانه همايش، در برگيرنده نقش باستان شناسي در توسعه صنعت گردشگري فرهنگي مناطق شمال کشور، نقش باستان‌شناسي در ارتقاي سطح علمي و فرهنگي مناطق شمالي، آگاهي از آخرين نتايج مطالعات و پژوهش‌هاي باستان‌شناسي مناطق شمالي،‌ نقش و جايگاه مناطق شمالي در باستان‌شناسي کشور و معرفي ظرفيت‌هاي تاريخي و باستاني استان هاي گيلان، مازندران و گلستان است.

اين کارشناس درپايان يادآور شد:کميته علمي همايش قطع‌نامه 13بند در تداوم برگزاري همايش‌هاي منطقه‌اي و همچنين در مراسم اختتاميه دبير علمي همايش راهکارهايي در جهت توسعه پژوهش‌هاي باستان‌شناسي و گردشگري کشور ارائه کرد. /119

انتهای پیام/

کد خبر 1389022637