اعمال تدابير حفاظتي پيشرفته در محوطه‌هاي تاريخي کرمان

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از اداره کل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري؛ علي کارنما با انتقاد از انتشار اخبار نادرست در برخي رسانه‌ها مبني بر غارت محوطه‌هاي تاريخي شهر بابک افزود: در خبر مورد نظر نام روستاي مسينان به اشتباه به جاي روستاي مدوار ذکر شده که در اين روستا واقع در 80 کيلومتري شمال شرق شهرستان شهر بابک، تنها تعدادي گور مربوط به دوران تاريخي وجود دارد. اين در حالي ‌است که روستاي مدوار در فاصله 50 کيلومتري شمال شرق اين شهرستان واقع شده و فقط در اين منطقه، محوطه‌اي مربوط به دوران اواخر اسلامي (‌قرن سيزدهم) با يک لايه استقرار فرهنگي وجود دارد که اين موارد در بررسي‌هاي سال 1383 شناسايي و مستندسازي شده است.

وي با بيان اينکه در اين خبر از غارت اشياء با بيل مکانيکي و وجود چاله‌هاي دستکند با سفال‌هاي شکسته ياد شده است تأکيد کرد : در بيشتر محوطه هاي باستاني قطعات پراکنده سفال شکسته در سطح زمين وجود دارد و اين يک امر طبيعي بوده و ارتباطي با هر گونه غارت آثار تاريخي ندارد؛ چرا که قطعات شکسته سفال فقط از نظر شناسايي و مستندسازي اهميت داشته و فاقد هر گونه ارزش ريالي هستند بنابراين اين مسأله نمي‌تواند نشانه وقوع يا عاملي براي سرقت و غارت محوطه‌هاي تاريخي توسط افراد سودجو به شمار آيد.

مديرکل ميراث فرهنگي کرمان در واکنش به انتشار اين مطلب که \" در شهرستان شهر بابک تاکنون هيچ کاوشي صورت نگرفته است\" گفت: محوطه‌اي که براي کاوش در يک منطقه انتخاب مي‌شود بايد داراي ويژگي‌هايي از قبيل وسعت و داده‌هاي باستان‌شناسي و جايگاه منطقه‌اي و تاريخي باشد. اين در شرايطي است که در شهرستان شهر بابک از ميان نزديک به 60 محوطه شناسايي شده فقط محوطه روستاي تاريخي ميمند داراي اين ويژگي است و تاکنون در اين محوطه چندين فصل کاوش انجام شده است.

کارنما در پايان خاطرنشان کرد : با آنکه در سال‌هاي 81 و 82 چپاول اشياي تاريخي در مناطق جنوبي استان کرمان به ويژه جيرفت سبب خارج شدن بخشي از هويت و تمدن اين سرزمين شد ‌اما با مراقبت‌هاي شبانه روزي کارکنان زحمتکش يگان حفاظت اين اداره کل درپنج سال گذشته، هم‌اکنون ميزان حفاري‌هاي غير مجاز و قاچاق اشياي عتيقه در محوطه‌هاي تاريخي استان کرمان به صفر رسيده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389030225